— Vi vet ikke hva vi kan finne på mobiltelefonen, og det er vanskelig å si hva den kan hjelpe med, men det vil være et viktig funn, sa etterforskningsleder Tor Kallmyr fra Kripos lørdag formiddag.

Men etter flere timer med resultatløst søk, avsluttet politiet letingen i 15-tiden, melder NRK.

– De frivillige har gjennomført et veldig nøyaktig søk, etter våre anvisninger. Vi føler at vi har gjort et så grundig og nøyaktig søk som vi håpte å få gjort, men har ikke gjort noe funn, sier Sigurd Børve, Hordaland politidistrikts etterforskningsleder i Monika-saken til kanalen.

Kallmyr hos Kripos forklarte tidligere på dagen at søket i hovedsak var konsentrert vest for hovedveien i nærheten av boligen der Monika Sviglinskaja ble funnet død.

— Vi er svært takknemlige for at Norsk Metallsøkerforening hjelper oss. Mange har kommet langveis fra for å delta i søket, sa etterforskningslederen.

BT får opplyst at også andre utenfor foreningen deltok i søket.

-Glad for å hjelpe

Morten Kronen er operasjonsleder i Hordaland politidistrikt. Han bekreftet lørdag formiddag at kolleger fra krimteknisk var på et oppdrag på Berge på Sotra, ikke langt derfra hvor Monika ble funnet drept.

15 personer fra Norges Metallsøkerforening bistod i søket på frivillig basis, i tillegg til andre frivillige.

— Vi er glade for å kunne hjelpe. Det hadde vært fantastisk om vi kunne finne telefonen, sier Hege Sævreid Bø. Sammen med datteren Lene Sævreid Hansen har hun drevet med metallsøking en stund.

- Hvor følsom er en slik metallsøker?

— Veldig. Vi kan finne de minste bitene. Helt ned til sølvpapir. Om telefonen er der vi leter ville den slå ut på en slik detektor, sier Hege Sævreid Bø.

Søkte tidligere

I oktober i fjor fortalte BT historien om hvordan den pensjonerte politimannen Mats Hjelle søkte etter Monikas mobiltelefon.

— En teori var at Monika selv eller noen andre hadde kastet mobiltelefonen fra seg. Derfor skulle vi undersøke om den lå i hagen eller hadde landet i skrenten foran huset, sa Hjelle til BT.

Etter at saken ble gjenopptatt, ble den tidligere samboeren til Monikas mor siktet for drapet på 8-åringen. Han har hele tiden nektet straffskyld og har kritisert politiets etterforskning.