Politiet fikk melding om brannen klokken 16.30 fredag. Ved 20.30 tiden mente de å ha kontroll over brannen, men i løpet av natten har brannen igjen blusset opp.

Brannvesenet jobber med å få kontroll over brannområdet som strekker seg over omtrent ti kvadratkilometer, fra Moland i sør til Fjæreide i nord.

— Vi jobber ved brannfronten fra flere kanter Rundt 50 mann fra brannvesenet på stedet, nabokommunene og fra Sivilforsvaret deltar i arbeidet. Vi har saget ned branngater og fjernet store mengder med lyng og kvist, sier Mæland til NTB.

30-40 mennesker ble evakuert fra tettstedet Fjæreide i natt, men Jarland sier til NTB at bebyggelsen lørdag morgen er utenfor fare.

Etterforskes

Etterforskningen av brannen er såvidt begynt.

— Vi har ingenting som tilsier at denne brannen er påtent, sier operativ uteleder Per Algrøy til bt.no.

Bare timer før brannen brøt ut, gikk hans kolleger ut og etterlyste vitner og tips etter skogbrannen på Kolltveit i går.

Politiet syntes det var mistenkelig at flammene herjet på begge sider av riksveien på vei opp mot Bildøybakken.

Nå kommer Algrøy med nok en anmodning.

— Vi er veldig interessert i å komme kontakt med vitner eller andre personer som har sett noe mistenkelig i nærheten av det området brannen brøt ut. Det hadde vært veldig bra om alle som har sett eller hørt noe kunne kontaktet politiet, sier Algrøy.

Kåre Steinsvik
Stian A. Larsen