Arnestedet for brannen i Sveio kommunehus natt til torsdag er funnet.

— Brannen har startet på baksiden av huset inne ved veggen. En sinkbøtte som de ansatte bruker til å stumpe røyk i er blitt flyttet på, sier lensmannen til bt.no.

Ifølge Ottesen er dette et atrium som de ansatte bruker til røykeplass.

— Men allmennheten har fri tilgang til området.

- Ungdom i mørke klær

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har oppholdt seg i Sveio sentrum i timene i forkant av brannen. Den ble meldt klokken 03.35 natt til torsdag.

— Vi er òg interessert i å komme i kontakt med tre personer som er observert i sentrum, sier Ottesen.

Det skal dreie seg om en ungdom i mørke klær som ble observert gående alene fra Sveio sentrum i tiden da brannen ble oppdaget. Han skal ha gått Åsvegen som leder fra Sveio sentrum til Sveioåsen.

Kjempet i flere timer

— Samme ungdom kom ned igjen en halvtime senere sammen med to jenter. Vi er interessert i å komme i kontakt med dem som vitner, sier Ottesen.

Politiet vil også snakke med en mopedist som kjørte i sentrum i den aktuelle tiden rundt klokken 03.30.

Kommunehuset i Sveio fikk omfattende skader i storbrannen. Hele taket falt ned over hovedinngang, kantine, servicekontor og syv kontorer.

20 brannfolk fra Førde, Sveio og Haugesund kjempet i flere timer for å få kontroll med brannen.

ÅSTEDET: Lensmann Kåre Ravn Ottesen i Sveio vil komme i kontakt med alle som var i Sveio sentrum rundt klokken 03.30 natt til torsdag. Her står han sammen med ordfører Jorunn Skåden på brannstedet torsdag formiddag.
Lena Vermedal
Jorunn Skåden