En 10 år gammel gutt er blant de som har blitt avhørt, etter at en 15 år gammel jente tirsdag formiddag skal ha blitt forsøkt overfalt på Sotra. Ifølge politiet skal jenten også onsdag ettermiddag ha blitt oppsøkt av samme mann.

— Denne gangen hadde en mann snakket til fornærmede, uten at det kom til noe fysisk kontakt. Fornærmede oppfattet det til å være samme mann som i Arefjordvegen. Han hadde bil med, skriver etterforskningsleder Thomas Sørensen i en pressemelding.

Etterlyser nye vitner

Hendelsen skjedde circa klokken 15.30 i Foldnesvegen, like ved parkeringsplassen til gravplassen.

— Dette er ikke den nyetablerte gravplassen ved kirken, men den som ligger ved selve Foldnesvegen, skriver Sørensen.

Politiet etterlyser personer som har vært i dette området mellom 15.20 og 15.40 onsdag, og som kan ha sett jenten, mannen eller bilen.

25 tips

Ifølge etterforskningsleder Sørensen har politiet fått inn nærmere 25 tips i saken.

— Men så langt er det ingen informasjon som gjør at vi er nær en pågripelse, sier han.

Politiet mottar fremdeles jevnlig tips i saken. Flere avhør er også gjennomført. Jenten skal blant annet ha kommet i kontakt med en person like etter at mannen prøvde å ta kontakt onsdag. Vedkommende er blant de som har vært avhørt.

— Jeg kan bekrefte at mannen hun kom i kontakt med etter episoden i går, er avhørt. Men hvilken informasjon vi fikk ut, vil jeg ikke kommentere, sier Sørensen.

Signalementet på mannen som skal ha forsøkt å overfalle jenten er mørkt hår, antydningsvis i 40-årene, og med en gebrokken norsk.

- Ingen åpenbar sammenheng

Den 10 år gamle gutten som er avhørt i saken, skal ha blitt forsøkt lokket inn i en hvit varebil av en voksen mann ved Straume på Sotra tirsdag. Avstanden mellom stedet 10-åringen skal ha blitt kontaktet og jenten forsøkt overfalt, er under en mil.

Politiet har etterforsket om det kan være en sammenheng mellom episodene.

— Gutten ble avhørt i går. På bakgrunn av det han forteller, er det ingen åpenbar sammenheng mellom disse to episodene, sier Sørensen.

Politiet jobber torsdag videre med etterforskningen av saken, og vil blant annet gjennomføre flere avhør.