Det var Rosel Pauline Karlstad fra Askøy som omkom under utforkjøringen i Tresvannet sent fredag kveld.

Den 56 år gamle kvinnen døde på Haukeland sykehus natt til lørdag 4. august.

— Bilen er sikret og skal undersøkes av Biltilsynet. Representanter derfra har også vært på ulykkesstedet, sier Helge Stave, politiførstebetjent ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Han forteller at politiet har avhørt vitner på stedet, men det er fortsatt ikke kjent hva som var årsaken til den tragiske ulykken.

Viktig med svar

— Den fant sted på en vanlig kommunal vei, der det ikke pleier å være stor trafikk. Vi kjenner ikke til hvilken fart som ble holdt, sier Stave.

— Vi skal gjøre vårt ytterste for å finne årsaken. Når det skjer slike tragiske ulykker, er det viktig å finne en årsak, men noen ganger klarer vi det ikke, legger han til.

Berømmer redningsarbeidet

Det ble slått storalarm da meldingen om utforkjøringen kom fredag kveld ved 22.15-tiden. En halvtime senere var Rosel Pauline Karlstad brakt på land av dykkerne fra brannvesenet.

— Jeg synes det er grunn til å berømme samtlige som deltok på aksjonen. Det var folk på stedet som meldte fra og kastet seg i vannet for å finne henne. Politiet er glade for at de ikke startet fridykking ned til vraket, men ventet til redningspersonell kom til stedet og viste hvor bilen lå, sier Stave.

Brannvesenets dykkere ble fløyet med luftambulansen til Askøy.

— Det er hurtig reagert når kvinnen var på land en halv time etter at de fikk meldingen. Dessverre sto ikke livet til å redde, sier Stave.

- Skaper bare vansker

Han kommer med en advarsel til publikum.

— Vi opplevde at mange biler kom til stedet etter at ulykken ble omtalt på nettavisene. Fredag kveld hadde brannvesenet vanskelig med å komme frem på den smale veien. Heldigvis fikk ikke dette konsekvenser, ettersom dykkerne ble fløyet med helikopter. Dersom det ikke hadde vært mulig å fly, ville all trafikken fra alle de skuelystne ha vært et problem, sier Stave.

— Når folk leser på nettet om en ulykke, bør de ikke sette kursen mot stedet. Det skaper bare vansker for oss, sier Stave.