Nyttårsaften ble det klart at politiet skal etterforske ulykken der eks-skiskytteren Raphaël Poirée skadet seg stygt, skriver Dagbladet.no.

35-åringen ødela seg stygt etter å ha

veltet med en firehjuling , en såkalt ATV, hjemme på Eikelandsosen sist mandag. Poiré ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han ble operert. Hardest gikk det ut over rygg og nakke, skriver Aftenposten.no.

Sykehuset sendte i går ut en kort

pressemelding , der det sto at «tilstanden til Raphaël Poirée (35) er uendret fra i går: alvorlig, men stabil».

— Naturlig å etterforske

— Dette skjedde utenfor offentlig vei og var sikkert av den grunn ikke meldt til oss uten videre. Men det er nok naturlig for oss å gå inn i saken. Vi etterforsker saken på vanlig måte for å finne ut hva som har skjedd, sier lensmann Lorentz Lunde i Fusa til Dagbladet.no.

Skadene ble betegnet som alvorlige, da franskmannen, som er en av de mestvinnende skiskyttere på 2000-tallet, ble undersøkt av legene.

Raphaël Poirées mor opplyste til det franske nyhetsbyrået AFP at sønnen skulle opereres igjen sist onsdag. Senere sa en nær venn av familien at operasjonen var utsatt.

— Legene avventer situasjonen fra time til time. Hevelsen må gå ned før de opererer igjen, sa Olivier Gonon til AFP for noen dager siden. Gonon sa også at Poirée kan bevege armer og bein.

- Er ved godt mot

En annen venn, Simon Fourcade, sa at Poirée hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

— Raphaël Poirée er ved godt mot. Nå må vi bare håpe at det går bra for ham, at han kommer seg fort på beina, sa skiskytterpresident Tore Bøygard

for to dager siden .

Den tidligere skiskytterstjernen, som er gift med Liv Grete Skjelbreid Poirée. Verken hun eller andre i familien ønsker foreløpig å kommentere ulykken.