I løpet av sommeren 2014 skal en ny politienhet være på plass i Bergen, skriver BA. 10-12 etterforskere skal utelukkende jobbe mot de kriminelle miljøene i byens åpne russcener.

— Dette vil innebære økt tilstedeværelse i blant annet Nygårdsparken og i områdene rundt. Det er primært narkotikaselgere vi er ute etter, sier politistasjonssjef Olav Valland ved Bergen sentrum politistasjon til BT.

Skal knekke

Den nye enheten kommer som et resultat av samarbeidet med Bergen kommune og Helse Bergen, som sammen har satt seg som mål å ta knekken på de åpne russcenene i byen.

— Vi ser at kommunen og Helse Bergen har mange ulike tiltak på trappene. Denne nye enheten er ett av poltiets bidrag i den sammenheng, men vi har flere tanker om hvordan vi skal angripe dette, sier Valland, som sier at mye fortsatt er på planleggingsstadiet.

Ikke permanent

Byrådet i Bergen har tidligere presset for å få på plass en permanent politienhet i Nygårdsparken, men uten at politiet har sett det som nødvendig.

Heller ikke den nye narkoenheten vil få permanent kontorsted i parken, ifølge Olav Valland.

— Gatene blir den viktigste arbeidsplassen for den nye enheten. Dette må være en fleksibel og operativ gruppe som ikke skal være låst til verken det ene eller andre stedet, sier han.