Køene fra Sotra mot Bergen er store om morgenen. Og like gale tilbake om ettermiddagen.

— Glir glattere enn normalt

Ett av de kritiske punktene er krysset ved Arefjordsvegen. Nå tester politiet hvordan de skal få trafikken til å gli bedre i krysset mellom hovedveien Skjergardsvegen (riksvei 555) og Arefjordsvegen i Fjell kommune.

- Hvordan har det gått i dag?

— Det går bedre enn normalt på hovedveien, og vi får gode tilbakemeldinger fra bilistene, sier politioverbetjent Helge Stave litt over klokken 08 mandag morgen.

Stopper opp i Drotningsvik

Han sier problemet er at når det glir glattere på hovedveien, så stopper det opp inne i Drotningsvik. Der er det innsnevring av veien, fordi det bygges kollektivfelt.

— Det må vi bare leve med, før det blir bedre. Men det førte til at vi måtte ta en kunstpause i dirigeringen i 07.30-tiden. Da hadde køen forplantet seg helt til Knarrevik, sier Stave.

Forsøket med dirigering i krysset, er et samarbeid mellom politiet, Statens vegvesen og Fjell kommune.

Noe av målet med dirigeringen er å få de som kommer lenger vestfra, til ikke å bruke Arefjordsvegen som gjennomkjøringsvei.

Stave sier de skal forske på hvilke tiltak som vil virke best. I dag er det vikepliktskilt fra Arefjordvegen, men det fungerer i praksis som fletting på grunn av køene.

I testperioden blir det forbudt å svinge til venstre fra Skjergardsvegen og inn i Arefjordvegen.

Mulig lyskryss

Ett alternativ er å sette opp et skilt i rushtiden som tvinger bilister fra Arefjordvegen å svinge til høyre. De må da helt ut til Straume for å kjøre mot Bergen på hovedveien.

Ett annet alternativ som blir vurdert er lysregulering i krysset.

Dirigeringen skal foregå mellom 06.00 og 09.00 hverdagene denne uken. Mandag pakket politiet sammen klokken 08.30. Da gled trafikken fint mot sentrum.

Hva mener du det er lurest å gjøre med trafikken i dette krysset?