• Jeg har aldri vært ute for det før, sier sjef i Vegvesenet.

En advarsel om kyr i veibanen mellom Rønnset og Sørbøvåg i Hyllestad i Sogn og Fjordane kom opp på dagen da politiet kontaktet Vegtrafikksentralen.

Lensmann Egil Husabø sier de har fått jevnlige meldinger fra publikum gjennom flere år, og senest sist uke var det et sammenstøt mellom en bil og en ku.

«Folk er redde»

— Det har vært mange henvendelser. Folk ringer og sier de er redde når det er mørkt. For 2-3 år siden skjedde det en alvorlig ulykke med personskade. Det er jo snakk om dyr på flere hundre kilo, sier lensmannen.

Det var Firda.no som omtalte saken først. De skriver at bilister på strekningen hvert eneste år treffer på storfe på vandring i veien.

Grethe Rakneberg, som er byggeleder for hafsområdet (Hyllestad, Askvoll, Fjaler og Solund), sier Statens vegvesen ikke hadde noen motforestillinger da forespørselen kom.

— Vi har ingen problemer med å sette ut fareskilt, men jeg visste ikke om problemet før nå, sier Rakneberg til BT.

- Skjer det ofte at dere får slike henvendelser fra politiet?

— Nei, det er ikke ofte. Jeg har ikke vært ute for det før.

Fornøyd

Men Rakneberg sier problemstillingen ikke er helt ukjent for dem. En grunneier har sørget for å få opp et tilsvarende skilt på fylkesveg 609.

— Men dette er ikke et stort problem. Jeg har inntrykk av at det blir færre og færre dyr langs veiene, sier byggelederen.

Lensmann Husabø sier han er fornøyd med den raske responsen. Eieren av kyrne også har satt i verk tiltak.

— Det første var å jage dyrene opp i lien igjen slik at de kommer dit han vil ha dem. Han har også tenkt å ta dem inn, sier Husabø.

Tips om trafikkskilt? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post