GURI GUNNES OPPEGÅRD

Tirsdag ved midnatt stoppet politiet i Fyllingsdalen en bil med fire kjenninger for å kontrollere kjøretøyet. I bilen fant politiet noe hasj og en rekke militære effekter og klær de tror kan stamme fra tyveri i et hjem.

— Det er også mulig at den ene kan være medlem av Heimevernet, påpeker politibetjent Tore Knutsen hos politiet i Fyllingsdalen.

Mannen som politiet tror kan være medlem av Heimevernet, måtte tilbringe natten i arresten.

Etter avhør og videre etterforskning gikk politiet til ransaking av to privatboliger ved 16-tiden i går. To personer ble pågrepet. Det var hjemme hos den ene mannen at politiet fant AG3-delene. I tillegg ble det funnet en rekke deler til radiostyrte biler.

— Vi mener alt dette stammer fra tyveri og er veldig interesserte i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken, sier Knutsen til BT.

Militærklærne som ble funnet tirsdag er feltbukser, jakker, grønne fotposer, grønt regntøy og vinterluer. I tillegg ble det beslaglagt en trekasse med forskjellige sprayflasker, bilshampo og diverse verktøy.

Mannen som hadde AG3-deler hjemme var i natt i fengslig forvaring og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. I den andre bopelen som ble ransaket i går, fant politiet 15 gram hasj. Mannen ble sluppet løs etter avhør hos politiet.