Lørdag ettermiddag rykket politiet ut til en enebolig i Mathopen i Bergen. I sokkelleiligheten fant de en død kvinne i begynnelsen av 20-årene.

En jevnaldrende mann ble en stund etter pågrepet og siktet i forbindelse med dødsfallet.

Usikre på dødsårsak

Politiinspektør Tore Salvesen vil overfor BT ikke si noe om bakgrunnen for siktelsen, men bekrefter at de anser dødsfallet for å være mistenkelig.

— Vi er usikre på hva som er dødsårsaken, og holder alle muligheter åpne, sa Salvesen tidligere lørdag.

Han understreker at siktelsen er foreløpig.

- Alle er sjokkerte

Den døde er en 23 år gammel kvinne fra Latvia.

— Alle er sjokkerte. Det vanskelig å snakke om det og vi kan ikke tro at det har skjedd, sier Liara Ozola.

Liara Ozola er mor til en god venninne av den 23 år gamle kvinnen som ble funnet død.

-Alise kjente henne godt.

Varslet selv politiet

Etter det BT får opplyst, var det den siktede mannen selv som varslet politiet. Politiets operasjonssentral fikk lørdag ettermiddag en oppringning fra mannen. Han var fortvilet og oppbrakt, og skal ha forklart at kjæresten lå død i leiligheten hans, og at politiet måtte komme raskt.

Underveis i samtalen skal han ha gitt en beskrivelse av hvordan kvinnen skal ha dødd, og ga samtidig uttrykk for at han selv ikke hadde noe med dødsfallet å gjøre, får BT opplyst.

- Skader ikke forenlige

Da politiet kom til stedet, fant de kvinnen død i sokkelleiligheten. Skadene på kvinnen, samt øvrige omstendigheter på selve funnstedet, gjorde at politiet fant grunn til å sette spørsmålstegn ved det mannen hadde forklart på telefonen.

Politiet skal relativt raskt ha slått fast at det var mye som ikke stemte med det mannen hadde forklart.

Like etter ble han pågrepet og siktet i forbindelse med dødsfallet. Mannen skal ha protestert og reagert negativt da han ble konfrontert med siktelsen, men selve pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Sitter i avhør

Mannen satt lørdag kveld i et flere timer langt avhør med politiet. Hans forsvarer Eirik Nåmdal sier til BT like før klokken 23 at mannen er siktet for drap.

— Han er svært nedbrutt og fortvilet. Han har sittet i avhør i ca. tre og en halv time, og blir sittende i politiets varetekt over natten. Jeg ønsker ikke å si noe om hva han har forklart i avhør, eller hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Nåmdal.

Krimteknikere forlot åstedet ved 20.30-tiden lørdag kveld. Kvinnen er fraktet til Gades Institutt, hvor hun vil bli obdusert søndag. Politiet har sikret seg blodprøver fra den siktede mannen.

Nabo Stig Soltveit kom hjem i 15-tiden lørdag. Da så han en mann sitte og gråte i gaten utenfor huset der dødsfallet har skjedd.

— Han satt og gråt og ble trøstet av en lyshåret dame, som har tilknytning til huset, sier han.

- Gikk opp et lys

Han sier det var politifolk på stedet, men at de ikke foretok seg noe i forhold til mannen. Ifølge Soltveit satt mannen i gaten i to timer før politiet endret oppførsel.

— Det var akkurat som at det hadde gått opp et lys for dem. Slik jeg så det ble han mer eller mindre pågrepet der. Han var først litt småamper, men gav seg raskt. Så tok de ham med seg. Det var rundt klokken 17, sa han til BT tidligere lørdag.

FORSVARER: Den siktede satt lørdag kveld i et flere timer langt avhør med politiet. Hans forsvarer Eirik Nåmdal sier til BT like før klokken 23 at mannen er siktet for drap.
OVE SJØSTRØM