Politiet i Sogndal har fått informasjon om at en kvinne ble sett i området ved Veronicas bolig. Observasjonen er gjort den dagen hun sist ble observert i live, lørdag 25. oktober. Personen skal ha gått med en hund.

— Det er en person som er blitt sett gående ved en bro i nærheten av hennes hjem i Årøy. Denne informasjonen vil vi klarere for å finne ut om det er Veronica som ble sett eller noen andre, sier fungerende regionlensmann Asle Karoliussen.

Sett om kvelden

Mandag ettermiddag holdt politiet i Sogndal pressekonferanse om den nye observasjonen. Personen skal ha blitt sett lørdag 25. oktober mellom klokken 18.30 og 18.40.

Da Veronica Heggheim Stegegjerdet ble meldt savnet 28. oktober, var det tre dager siden hun sist hadde blitt sett i live. En venn hadde da kjørt henne hjem.

Les også:

— Vi er avhengig av informasjon fra lørdag rundt klokken 18.40 til mandag kveld. Hvis det ikke er Veronica som ble sett gående ved broen, er vi veldig interessert i å komme i kontakt med denne personen. Men også vitner fra området i dette tidsrommet kan jo ha noe å bidra med. De kan ha sett eller hørt noe, sier Karoliussen.

- Broren til Veronica kom hjem mandag kveld og så begge dyrene hjemme. Hvordan henger dette sammen med den nye observasjonen?

— Vi skal være varsomme med å trekke konklusjonen om at det Veronica som er sett. Men hvis det hun som gikk med hunden, så kan hun ha vært hjemom igjen.

Bro ved Årøyelven

Ifølge Karoliussen er observasjonen av kvinnen, ved broen over Årøyelven, noe de har sittet med informasjon om siden torsdag eller fredag før helgen. De har ikke funnet ut noe mer, derfor går de nå ut med etterlysning.

AVHENGIG AV INFORMASJON:- Vi er avhengig av informasjon fra lørdag rundt klokken 18.30 til mandag kveld, sier fungerende regionlensmann Asle Karoliussen.

Vitnet så ikke hvor kvinnen med hunden gikk videre. Politiet vet altså ikke hvilken side av Årøyelva den observerte turgåeren skal ha fulgt.

Les også:

— Hvis det viser seg å være Veronica, er det den siste informasjonen vi har av henne, sier regionlensmann Asle Karoliussen.

Politiet forventer at den endelige obduksjonsrapporten er klar i morgen.

— Hvis dette er Veronica som er sett, som det kan være grunn til å tro, er det viktig for oss å få vite det. Da vet vi at hun var i live da.

Tror det kan gå uker

Søndag gikk politiet ut med at det var savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) som ble funnet død i Sogndal to dager tidligere. Den døde kvinnen ble funnet i innerste del av Barsnesfjorden, cirka en kilometer fra huset på Årøy der Stegegjerdet bodde.

Les også:

Lensmannen sier de nå har gjort over 60 vitneavhør i saken — og fått inn cirka 120 tips.

— Vi tror dette er en sak vi kommer til å jobbe med en god stund til. Det kan dreie seg om uker, sier Karoliussen.

Sogndal-politiet har hatt mye bistand fra Kripos i saken. Nå har de hjelp med analyse og Veronicas mobil og PC, og en taktiker som hjelper til med å etterforske forsvinningssaken på en best mest mulig måte.