En 27 år gammel mann ligger alvorlig skadet på Haukeland Universitetssykehus etter å ha blitt påkjørt og deretter slept 100-200 meter etter en varebil på Ågotnes tirsdag kveld.

— Det siste på mannen er at han er våken, klar og stabil, sier Torbjørn Mørk, politiførstebetjent ved Sotra og Øygarden lensmannskontor i 10-tiden onsdag formiddag.

Kriminalteknikere har i natt gjort undersøkelser på stedet og politiet har avhørt flere vitner til påkjørselen.

- Har en viss oversikt

— Vi har en viss oversikt over hva som har skjedd. Vi skal avhøre flere vitner i morgen og over helgen, og ønsker ikke å si noe om hendelsesforeløpet før det er gjort, sier Mørk.

Ulykken ved Esso-stasjonen på Ågotnes ble meldt i 21-tiden tirsdag kveld.

Politiet opplyste i går at 27-åringen som ble påkjørt sannsynligvis er mannen som oppførte seg truende på Esso-stasjonen noen få minutter tidligere.

— Jeg ønsker ikke å si noe om det nå, sier Mørk onsdag formiddag.

Skal ha virket ruset

Et vitne BT har snakket med, var i kontakt med mannen en stund før påkjørselen. 27-åringen, som skal ha virket ruset, skal da ha sagt at han ventet på noen. Vitnet opplevde ham ikke som truende.

Et annet vitne, NathalieFjellheim, var på vei til Ågotnes Hotell da hun så mannen komme ut av Esso-stasjonen i går kveld.

— Jeg så ham løpe ned mot veien ikledd helt sorte klær. Plutselig hørt jeg roping. Han hadde blitt påkjørt og dratt etter bilen inn på en busslomme, sa hun til BT i går.