Politiet jobber med å identifisere den døde personen som mandag kveld ble funnet i en nedsunket bil i Storavatnet på Bømlo. Bilen lå i den sørøstre enden av Storavatnet, nær Bremnes kirke.

— Dette etterforskes som et mistenkelig dødsfall. Nå skal vi slå fast hvem dette er, hvis det går an, sier Roald Raunholm, lensmann i Bømlo.

Både bilen og personen bar preg av å ha ligget lenge i vann.

Den avdøde skal obduseres på Gades institutt i Bergen onsdag. Også etterforskere fra politiets ID-gruppe jobber med å fastslå identiteten.

— Vi håper at identiteten kan slås fast før helgen, sier Raunholm.

Skal undersøke bilen

Bilen ble funnet cirka 30 meter fra kjørbar vei, og cirka 10 meter uti vannet. Lensmannen forteller at det var noen ungdommer i 15-årsalderen som oppdaget bilen mens de badet i området i går ettermiddag.

Funnstedet var i går sperret mens bilen ble hentet opp av vannet, men er frigitt nå som politiet er ferdige med sine kriminaltekniske undersøkelser i området.

Bilen er fraktet til Stord, der den skal undersøkes.

— Bilen er hentet opp og sikret, og vil bli gjenstand for undersøkelser så vi er sikre på at det ikke ligger noe kriminelt bak. Den vil bli undersøkt av sakkyndige bilfolk, sier Raunholm.

- Har dere gjort noen funn i bilen eller på mannen, som lommebok eller ID?

— Jeg har ingen kommentar til det nå, sier Raunholm.

Han legger til at de ikke har gjennomgått hele bilen ennå, og at det fortsatt kan ligge ting der.

— Vi regner med at undersøkelsene gir oss en del svar. Hvis det også dukker opp spørsmål, får vi ta det da, sier han.

Litauer (29) savnet

Politiet setter funnet i sammenheng med litauiske Laurynas Kuliesius (29), som har vært savnet siden i fjor høst. Han blesett da han forlot Rubbestadneset på Bømlo i bil 25. oktober.

SAVNET: Litauiske Laurynas Kuliesius (29) har vært savnet siden i fjor høst.
POLITIET/PRIVAT

Advokatfullmektig Sigrid Andersen Cabot er bistandsadvokat for 29-åringens pårørende i Litauen. Hun sier at de er i prosessen med å informere familien om at det er gjort et funn av en død person i området som 29-åringen er savnet i.

Politiet har en klar teori på hvordan bilen havnet i vannet:

— Vannet ligger sentralt i Bremnes. Slik vi ser det, har bilen kommet kjørende ned mellom to forretningsbygg her og ned forbi den nye kirkegården ved Bremnes kirke, og havnet i vannet derfra. Det er den eneste muligheten, at bilen har kommet den veien, sier Raunholm.