Gjennom Facebook har det i det siste gått ut advarsler motpågående, utenlandske selgere som oppholder seg i Arna-området i Bergen.

En av meldingene går ut på at selgerne blant annet byr fremkunst, ber om å få låne toalettet og tar bildet i nærmiljøet. Det advares ogsåmot konkrete biler som selgerne skal benytte.

— Ville inn i gangen

— Jeg har selv sett en av bilene utenfor boligen min treganger på en dag. Hos en jeg kjenner ville de inn i gangen, angivelig for åhenge opp et maleri på veggen hennes og se om det passet der, sier en kvinnesom bor i Arna.

— Jeg synes det er ekkelt, spesielt når de går inntil folk. Men jeg har ikke hørt at noe er blitt stjålet, sier kvinnen tilbt.no.

Politiet i Arna og Åsane bekrefter at de har fått enbekymringsmelding fra Arna.

— Den gikk ut på at noen utlendinger tar bilder og selger pådørene, sier Vidar Almberg, førstebetjent ved politiet i Bergen nord.

- Ikke skap hysteri

Almberg advarer mot hysteri, og presiserer at de ikke harregistrert verken innbrudd eller tyveri som kan knyttes til selgerne.

Likevel mener han det er på sin plass med noen tips for åskape «trygghet i eget hjem».

— Hold døren låst og fjern nøkler og verdisaker fra gangen.Og slipp ikke nødvendigvis inn ukjente for at de skal vise frem noe. Da må dekunne identifisere seg på en skikkelig måte. Kort sagt: Tenk deg litt om!, sierAlmberg.