Mannen tok videoen forrige torsdag, sier skateren startet påtoppen av Nattlandsveien og suste flere hundre meter nedover mot Haukeland universitetssykehus.

Veien er en hovedåre i Bergen, og du kan se biler rett foran og bak på videoen.

Se video øverst i saken

«Tryner han nå, så dauer jeg»

Speedometeret viser 37 km/t. På et tidspunkt ser skateren uttil å miste balansen, men ifølge en leser utfører han et triks som kalles manual — å balansere på to hjul på brettet.

— Tryner han nå, så dauer jeg, sieren av dem som sitter i bilen.

Sjåføren sier i ettertid at han ikke opplevde det som farlig der og da.

— Jeg synes det så mest gøy ut, menhan hadde jo ikke hjelm og utstyr. Og hadde han falt, kunne vi krasjet, sierhan til bt.no.

Kan bli dyrt

Politiet er alt annet enn begeistret etter å ha sett videoen.

Han kommer nedover fullstendig mørklagt og lite synlig,det er mye trafikk og han er i kollektivfeltet. Jens Kleppe

— Dette er en slags lek som visetter lite pris på. Han kommer nedover fullstendig mørklagt og lite synlig,det er mye trafikk og han er i kollektivfeltet. Han gjør alt feil, sierleder for trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt, Jens Kleppe.

Kleppe sier at stuntet bryter med veitrafikklovens paragraf 3 omat du ferdes hensynsfullt og være aktpågivende ogvarsom, selv om skateren ikke er kjørende.

Dermed risikerer skateren et forelegg om politiet klarer åidentifisere ham. Kleppe sier at han ikke kan huske at de har utferdigetliknende forelegg tidligere.

— Jeg kan ikke si hvor mye det ersnakk om, det blir en påtalemessig avgjørelse, men forelegg er aldri bililge,sier Kleppe.

«Strider mot all fornuft»

Han sier at han har hørt liknende aktiviteter i Nattlands-området,men aldri i den tungt trafikerte bakken som vi ser i videoen.

— Det er ikke forbudt å stå påbrett, men det kan veldig fort bli forbudt. Ut fra det jeg ser her, er detteulovlig. Det strider mot all sunn fornuft. Han driver en lek langs en offentligvei, sier Jens Kleppe.

Samtidig påpeker han at påfunnet er mest farlig for ungguttenselv.

— Han er en myk trafikant og harikke sikkerhetsutstyr. Det er også andre trafikanter i nærheten, og det kan gåutover dem, sier Kleppe.

Kleppe sier at de «selvfølgelig» ønsker tips fra publikum omsaken.

PS! En leser forteller at hun har registrert samme type aktivitet svært ofte på Lægdene/Montana. - Skaterne har som regel ikke lys/refleks, ikkebeskyttelsesutstyr, og er mørkkledde. Jeg vil tro det bare eret tidsspørsmål før det skjer en alvorlig ulykke, skriver tipseren.

Kontakt politiet på 02800 eller tips bt.no via SMS/MMStil 2211, eller skriv e-post