Onsdag ble 23-åringen som er siktet i saken avhørt en siste gang. Det skjedde i Bergen, fordi han ble overført til varetekt i Bergen fengsel for en tid tilbake.

Siktelsen mot mannen gjelder drap på og seksuelt misbruk av Anja Weløy Aarseth, bergenskvinnen som studerte shipping ved Høgskolen i Ålesund.

— Vi ønsket dette siste avhøret for å konfrontere siktede med en del spørsmål vi har fra den siste delen av etterforskningen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Og fortsetter:

— Nå er vi i mål med politietterforskningen. Saken blir overlevert til statsadvokaten førstkommende mandag, sammen med det som blir den endelige og formelle siktelsen fra vår side.

Skovly sier «arbeidssiktelsen» i saken, i tillegg til det seksuelle overgrepet, har dreid seg om forsettlig drap.

— Vi skal ha den endelige siktelsen klar til mandag. Hvorvidt den kan bli oppjustert til å gjelde overlagt drap, vil jeg ikke si noe om nå.

Ingen ytterligere etterforskning

23-åringen fra Romsdal har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i Ålesund onsdag 4. september i år. Arrestasjonen skjedde fire dager etter funnet av Anja Weløy Aarseth.

Mannen innrømmet raskt både drap og misbruk. I avhør har han også forklart at han var sterkt ruset.

Sist 23-åringen ble avhørt, var i forbindelse med en åstedsbefaring på Akslafjellet i midten av oktober. Politiet mener Weløy Aarseth ble et tilfeldig offer.

- Kom det frem noe nytt i onsdagens avhør i Bergen?

— Etter det jeg har hørt fra etterforskerne, kom det ikke frem noe nytt; heller ikke noe som gjør at vi må foreta ytterligere etterforskning, sier Skovly.

Tilregnelig

Det er til slutt Riksadvokaten som avgjør tiltalespørsmålet i drapssaker. Tirsdag opplyste Domstoladministrasjonen til NTB at rettssaken mot 23-åringen skal starte 11. februar i Sunnmøre tingrett, altså om nøyaktig to måneder.

Som BT meldte for noen uker siden, har rettsoppnevnte psykiatere kommet til at den siktede 23-åringen var tilregnelig da drapet skjedde.

Han er også siktet for å ha forsøkt å rane en kiosk i Ålesund bare timer før Weløy Aarseth drept.