— En 29 år gammel, mannlig fører er lagt inn inn på Haukeland for observasjon og blodprøvetaking.

— Det var nok høypromille på ham, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i hordalandspolitiet.

Politiet i Hordaland meldte på Twitter at tre biler var involvert i trafikkulykken i Sædalsvegen ved 19.45-tiden lørdag kveld. På stedet var det imidlertid bare to biler, en BMW stasjonsvogn og en Citroën. Det er føreren av BMW-en som er mistenkt for kraftig promille.

Politiet sier i 21-tiden at han er overført fra sykehus til politiarrest.

Tre personer fra 29-åringens bil løp fra stedet etter ulykken, opplyser politiet. Etter forgjeves leting ga de lørdag kveld opp å finne dem igjen.

- Beruset uten førerkort

De tre som stakk, to menn i begynnelsen av 20-årene og en blond kvinne, løp i retning Nattland skole. Kvinnen skal ha vært ikledt lyse klær.

Føreren av BMW-en hadde heller ikke førerkort, ifølge politiet.

Pål Inge Iversen, politiførstebetjent og innsatsleder etter ulykken, sa på stedet at den svarte BMW-en kom kjørende nedover.

— Hva som har skjedd, er det litt tidlig å si. Men mye tyder på at den må ha snurret og kommet over i feil kjørefelt, sa Iversen.

Mistanke om rus

Da BT var på stedet i 20-tiden, satt føreren av BMW-en i en ambulanse like ved.

— Hundepatruljen jakter ytterligere tre personer som vi tror stakk av etter kollisjonen, sa Iversen.

I den røde Citroënen som kom oppover, satt en mann og en kvinne. De tre fra ulykken som politiet har snakket med til nå, ser alle ut til å ha kommet relativt uskadet ut av det.

Leter etter rømlingene

Bilene fikk store materielle skader og ble tauet av Falck, men ingen personer skal ha blitt alvorlig skadet i ulykken.

Nødetatene var på stedet rett før klokken 20 lørdag kveld, og flere politipatruljer lette da i området etter de tre rømlingene.

Veien ble sperret ved ulykkesstedet, som ligger i krysset Merkurveien-Sædalsvegen. I 21-tiden lørdag er veien åpen igjen.

BERUSET: Tre biler var lørdag kveld involvert i en ulykke i Sædalen. Føreren av en mørk BMW stasjonsvogn var tydelig beruset og hadde heller ikke førerkort, ifølge politiet.
ØRJAN TORHEIM