Hundedramet ble meldt klokken 17.19 fra Øvre Holen på Laksevåg i Bergen. Eieren av hunden erkjenner at hunden har bitt også tidligere.

Kjørt til legevakt

— Meldingen gikk ut på at hunden skulle ha bitt en voksen, tilfeldig forbipasserende syklist ved et pizzasted på Laksevåg. På stedet, bare noen minutter senere, meldte patruljen at ytterligere tre personer var bitt. Det viste seg å være barn, sier operasjonsleder Preben Wallesatd i hordalandspolitiet.

Barna er 9, 12 og 13 år gamle. Det dreier seg ifølge politiet om to gutter som sto på skateboard samt en jente. De tre barna blødde og ble sendt til legevakt. De ble kjørt i ambulanse, fordi det ikke var annen transport tilgjengelig.

Hunden, en border collie, bet først de to guttene på 12 og 13 år. Så kom politiet, og eieren hadde da fått kontroll på hunden. Deretter kom en jente syklende forbi, og da klarte hunden å hoppe opp og bite jenten i benet så hun blødde.

Har bitt tidligere

Eieren, en godt voksen mann som ikke ønsker navnet sitt i avisen, forteller at border collie er en gjeterhund.

— Han klarte dessverre å slite seg, og jeg mistet båndet. Når det kommer barn med rullebrett og sykkel, begynner hunden å «gjete» for å få dem til å stoppe opp. Når de ikke gjør det så biter den, sier eieren.

Han beklager og sier at dette var et uhell. Han erkjenner også at hunden har bitt før.

Tatt med av politiet

— Men da har det ikke vært i slike situasjoner, men når noen har ertet eller plaget den, sier eieren.

Politibetjent Fredrik Olsson sier at det nå er opprettet sak.

— Vi ser alvorlig på hunder som biter. Særlig når de angriper barn, sier Olsson.

Hunden er nå tatt hånd om av politiet, og det er foreløpig ikke tatt stilling til hva som vil skje videre med han.

- Kan reagere mot både eier og hund

Tirsdag kveld sier vakthavende jurist i Hordaland politidistrikt, politiinspektør Tore Johan Sørland, at det kan bli aktuelt med reaksjon både mot hund og hundeeier.

— Det er aktuelt med en reaksjon mot hundeeier, ja. Det kan være et forelegg eller noe strengere. Valg av reaksjonform avhenger av om hunden har angrepet tidligere og eventuelt hvor mange ganger, og grovheten i angrepene. Om den har angrepet mennesker tidligere er det skjerpende, sier Sørland.

Han opplyser at det også er aktuelt å få testet hunden av sakkyndige for å vurdere tiltak mot hunden.

— Hundeloven har hjemmel for å avlive aggressive hunder, sier politiinspektøren.

stedet.jpg
TOR HØVIK