Politiet rykket tidligere i kveld ut på en trafikkulykke hvor en brøytebil kolliderte med en personbil på fjellovergangen Hol-Aurland.

På vei tilbake, like før Nesbøtunnelen, kjente de to politibetjentene i bilen at det luktet svidd.

— Jeg kjente en litt rar lukt. Tjue meter før tunnelen lyste en av varsellampene. Vi stoppet inni tunnelen og gikk ut. Da vi åpnet panseret så vi at flammen sto opp cirka 30 centimeter.Vi slukket den raskt, og trodde alt var under kontroll, men da så vi at det brant inni bilen. Det brant under rattet og på setene, forteller politibetjent Andersen. Han var på jobb sammen med politibetjent Jorid Nilsen.

Slukket brannen selv

De to betjentene brukte to brannslukningsapparater fra tunnelen for å slukke brannen. Etter et par minutter fikk de kontroll.

— Bilen er nok et vrak, sier Andersen.

Politiet fikk sitte på med en bergingsbil og en taubil tilbake.

- Hva tror dere er årsaken til brannen?

— Jeg tror det er motorvarmeren det er noe galt med. Den slo seg på og av på vei nedover. På grunn av det dårlige været kjørte vi bare i 30-40 kilometer i timen. Derfor er dette veldig rart, forteller Andersen.

Ingen av de to betjentene ble skadet.

Politibilen er nå tauet til Lærdal.

Stjal brannslukningsapparater

Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt forteller at det tidligere i dag ble stjålet flere brannslukningsapparater i Nesbøtunnelen. To personer ble pågrepet for dette.

— Jeg er glad for at det gikk så bra som det gjorde, men det er skummelt å tenke på hva som hadde skjedd om de ikke hadde fått tak i brannslukningsapparater, sier Eggen.

- Er det ofte folk stjeler disse apparatene?

— Det skjer innimellom, og det kan få katastrofale konsekvenser, sier Eggen.

Andersen forteller at politiet i Aurland tidligere i dag satt på plass igjen apparatene som ble stjålet.

ULYKKE: Politiet hadde bistått etter at en brøytebil krasjet i en personbil på fjellovergangen Aurland-Hol og var på vei tilbake da de fikk problemer selv.
2211-tipser