• De samme regler gjelder for politiet som for andre. Denne hadde vi stoppet, sier trafikkpolitisjef Jens A. Kleppe.

Fredag 18. mai observerte og fotograferte en leser denne politibilen på Bryggen i Bergen. Hun reagerte på at lasten på hengeren ikke var sikret og at hengeren ikke hadde baklem.

— Må ta det opp internt

— Det er ikke annet å si om dette enn at de samme regler gjelder for politiet som for andre, sier leder for Trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jens A. Kleppe, til bt.no.

Dette er ikke noe å diskutere. Vi må ta opp saken internt. Jens A. Kleppe

— Ut fra bildene kan de se ut som om sikringen er mangelfull. Så dette er ikke noe å diskutere. Vi må ta opp saken internt, sier Kleppe.

— Burde vært bedre sikret

- Ville dere ha stoppet bilen om dere hadde møtt den?

— Ja, det ville vi. Det eneste formildende her er at de samler inn gjerder etter 17. mai-feiringen på Bryggen. Disse blir fraktet til Koengen, det er et veldig kort stykke. Men lasten burde likevel ha vært sikret bedre, sier Kleppe.

Bremselyset også ødelagt

Bt.no lot professor Per A. Løken i SikkerTrafikk.no se på bildene.

— Jeg ser at bremselyset på venstre side av tilhengeren er ødelagt. Ut fra bildet fremgår det ikke om det var en stropp i forkant av tilhenger som sørget for at lasten ikke gled bakover eller veltet. Hvis det ikke var en slik stropp, forutsettes at det ble kjørt veldig forsiktig. Det sier bildene ikke noe om, sier Løken.

SAMME REGLER FOR ALLE: Politiet må også sikre lasten, ingen egne regler for politietaten.
CHARLOTTE FAGERTUN