En av politiets utrykningsbiler og en liten Fiat var involvert i en ulykke i Årstadveien rundt klokken 12.15 i dag.

Politibilen kjørte med blålys og var på vei til et ran på Danmarks plass, da ulykken inntraff.

Bilskadene viser at det er politibilen som har kjørt inn i den lille personbilen bakfra. Operasjonsleder Frode Kolltveit bekrefter overfor BT av politibilens venstre front har truffet Fiatens høyre bakside.

— Politibilen harvært borti Fiaten. Fiaten svingte til høyre, og politibilen traff den ihøyre side slik at den den tippet over, sier operasjonsleder Frode Kolltveit til BT.

Kvinne (56) lettere skadet

Tre personer skal ha vært i bilen da ulykken skjedde. To av dem ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland for sjekk. En av dem blødde fra hodet, opplyser Kolltveit.

Sykehuset bekrefter at en av de to, en kvinne på 56 år, er lettere skadet. Tilstanden til den andre som ble kjørt til Haukeland, er ikke oppgitt.

Den siste personen som var i bilen, skal ikke være skadet.

— Det var ingen fastklemte, bekrefter vaktoperatør Stig Tetler i Bergen brannvesen til bt.no.

SKADET HUND: To hunder var involvert i ulykken. En av dem rømte fra stedet. Den andre ble skadet og er fraktet til veterinær.

I personbilen var det også to hunder. Den ene rømte fra stedet, mens den andre er skadet og fraktet til veterinær, opplyser politiet.Hunden som er rømt skal være liten, hvit og grå.

Spesialenheten er koblet inn

Politiets innsatsleder Caspar Kaland sa til BT tidligere i dag at det var for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

— Det har vært en ulykke mellom en bil og en personbil. Det var tre personer i hver bil, to ble kjørt til Haukeland, sa Kaland.

Flere utrykningskjøretøy, også ulykkeskjøretøyet var på vei mot en hendelse ved Danmarks plass like før ulykken. Der hadde politiet fått melding om et personran der en person skal ha blitt ranet av fire andre på åpen gate.

Spesialenheten er koblet inn i kollisjonssaken, opplyser politiet.

Alle involverte skal nå avhøres.

SMELL: Politibilens venstre front ser ut til å ha truffet bakre del av Fiatens høyre side.
Odd E. Nerbø