— Det er rent bedrageri, det de har holdt på med.

Raymond Myre leverte fredag politianmeldelsen til Fjell og Sund lensmannskontor.

Han hadde kjøpt 42 billetter til sine ansatte i Norwegian Test & Oil Service og deres ledsagere for at de skulle hygge seg på julebord i Arenum 13. desember i fjor.

Men ett av arrangøren Gastro Events' julebord i Oslo utviklet seg til rene skandalen, der hele spritflasker ble satt på bordene. Servitører fikk etter sigende kun betalt 50 kroner i timen.

Skylder millioner

Dermed ville ikke lenger Arenum leie ut lokalet til Gastro Event. Selskapet er eid av svenske Michael Silfverskiöld, en av Sveriges største konsertarrangører. Han har en rekke konkurser bak seg.

Over 2000 personer hadde billetter til arrangementet i Bergen. Ingen har foreløpig fått pengene tilbake av Gastro Event, som skylder mellom to og tre millioner kroner til bergenserne.

Raymond Myre betalte 60.000 kroner i billetter. Pengene tror han neppe han får se igjen, men han ønsker å sette en stopper for personene bak det han mener er bedrageri.

_Les også:

Artistene fikk ikke betalt _

— Målet er å få svensken privatrettslig dømt for dette. Advokaten vår snakket med Silfverskiöld i midten av desember, og ble da lovet at pengene skulle tilbakeføres få dager etter. Det har ikke skjedd, sier Myre.

Han oppfordrer andre i samme situasjon til også å levere politianmeldelse.

Sunket i jorden

Det er Sondre Trældal som er daglig leder i Tromsø-baserte Gastro Event. Nå er han som sunket i jorden: Telefonen hans er avstengt og e-post-adressen virker ikke. Selskapet er i ferd med å gå i oppløsning.

Trældal er selv styreleder i Gastro Event. Like før jul trakk de to andre styremedlemmene seg. Lille julaften trakk også revisoren seg, ifølge Brønnøysundregistrene.

_Styremedlem:

— Lurt trill rundt_

— Jeg kan ikke kommentere hvorfor. Jeg har taushetsplikt, sier revisor Jan Magnus Østberg i Inter Revisjon.

Siste innleverte regnskap (2007) viser et underskudd på 5000 kroner. Selskapet hadde en egenkapital på en drøy halv million kroner.

Straffbare forhold

13 bedrifter har engasjert samme advokat som Raymond Myre. Samlet krav for disse skal etter hva BT forstår være flere hundre tusen kroner.

Advokat Pål Fagerberg Nilson har anbefalt alle sine klienter å politianmelde arrangørene.

  • Bakgrunnen er at det foreligger indikasjoner på at det er blitt begått straffbare forhold. Enkelte av dem som står bak disse selskapene, har vært involvert i lignende situasjoner tidligere. Samtidig er det viktig å forfølge dette sivilrettslig, da vår primæroppgave er å inndrive omfattende skyldig beløp, sier Nilson.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hvilke straffbare forhold det kan være, fordi han ikke har tilstrekkelig dokumentasjon. Han håper at politietterforskning fører frem, og sier han holder dialog med politiet.

Er du en av dem som skulle ha vært med på julegallaen?

UNDERHOLDT: Jo Nesbø og Bjørn Holm underholdt i 2007. ARKIVFOTO: VEGAR VALDE