— Man blir jo litt overrasket når tre uniformerte politimenn banker på døren din. Jeg var ganske trøtt, så det tok litt tid før jeg forsto hva de ville, sier 22-åringen.

Noe som skurrer...

I to uker hadde Hordaland politidistrikt hatt merkelige forstyrrelser på radiosambandet sitt.

— Det var susing og bråk. Skurring vil jeg kalle det. Vi gjorde ikke dette for moro skyld. I en periode måtte vi faktisk stenge arbeidskanalen. Folk hørte ikke hva som ble sagt, sier vaktsjef Magne Fauskanger.

Mandag kveld ble skurringen så voldsom at politiet ba Post- og teletilsynet om assistanse.

Ved hjelp av peileutstyr lokaliserte man synderen i en leilighet ved Danmarksplass.

— Vi besluttet at en uniformert patrulje skulle bli med to representanter fra Post- og teletilsynet. Det var ment som ren service fra vår side. Vi tenkte det ville virke litt underlig hvis sivilkledde menn banket på midt på natten, sier Fauskanger.

Kreativ kobling

22-åringen visste ikke helt hva han skulle tro da forsamlingen troppet opp klokken 0015. I en halv time romsterte fem personer rundt i leiligheten hans for å finne støykilden.

— De brukte peileutstyr, og ble etter hvert svært opptatt av videospilleren.

22-åringen hadde lenge hatt trøbbel med spilleren, men med litt kreativ kabelkobling fikk han den til å fungere. Problemet var bare at videosignalene nå også slo inn på politiradioen.

Denne kvelden hadde 22-åringen og en kamerat sett på en film om fotballspilleren Diego Maradona. Det ble for mye for byens politiører.

— Jeg skjønner ikke hva jeg gjorde galt. Jeg har null teknisk innsikt, sier studenten.

Ingen video mer

Etter grundige undersøkelser kom Post- og teletilsynet frem til at det måtte være noe hakkende galt med spilleren. De dro ut kontakten, og ga 22-åringen streng beskjed om å nøye seg med å se på tv i fremtiden.

Hovedpersonen tok det hele med et smil. Først spurte han om ikke politiet ville pågripe kameraten hans. Det var tross alt han som hadde brukt videospilleren sist. Deretter fant han frem fotoapparatet og foreviget «razziaen».

— Det eneste som er litt trist er at jeg ikke får sett på video på en stund. Jeg har ikke råd til å kjøpe ny akkurat nå.