Det startet da politiet klokken 08.15 i morges fikk en telefon fra en bekymret mann i Sandviken.

— En mann i uniform med et våpen over skulderen, sto ved kirken i Sandviksveien. Mannen ble plukket opp av en bil og de kjørte nordover mot Åsane, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Stoppet bilen i Lindås

Politiet tok opp jakten på bilen. De bevæpnet seg og klarte å stoppe bilen ved gjenvinningsstasjonen på fylkesvei 57 i Lindås kommune.

Det viste seg å være to HV-soldater på vei til øvelse på Mongstad.

- Er det ikke litt voldsomt å sende væpnet politi etter soldater som skal på Heimevernsøvelse. Er det ikke ganske opplagt at det er snakk om soldater når folk har uniform på seg?

— Vi må ta henvendelser fra publikum som er bekymret alvorlig. I dette tilfellet var det et uklart forhold. Underveis fant vi ut at eier av bilen, var på vei til en militærøvelse, sier Lyssand.

— Men væpnet politi?

— Ja, det blir gjort for våre mannskaper sin sikkerhet. Her var det snakk om våpen. Bilen ble innhentet og alt var i orden, så dette endte godt, sier Lyssand.

- Ikke spesielle regler

— Vi har ingen spesielle regler for frakt av personlig våpen til HV-øvelser. Hver enkelt soldat er ansvarlig for å passe på sitt våpen og ingen soldater har lenger ammunisjon hjemme, sier presse- og informasjonsoffiser Håvard Solem i Bergenhus Heimevernsdistrikt HV-09, til bt.no.

Solem sier at de har vært i kontakt med politiet i denne saken, for å bekrefte at det var en HV-soldater som var i bilen.

Det nå fire HV-områder som er på øvelse. Det er områdene Mongstad, Voss, Stabsområdet og Energi.

HV OVERALT - ALLTID: Noen ganger med poliiti på jakt etter dem i bil.