MARIT HOLM

— Jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd hvis bilruten hadde blitt knust, og raketten hadde gått av inne i bilen, sier lensmannsfullmektig Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til Bergens Tidende.

Omstendigheten rundt oppskytingen er uklare. Politiet vet ikke om det var en tilfeldighet at de ble truffet, eller om gjerningsmennene bevisst siktet mot dem. Fem-seks ungdommer løp bort fra stedet, like etter at det smalt. En av dem ble brakt inn til avhør i løpet av kvelden, men tenåringsjenten nekter ethvert kjennskap til saken. Lensmannsfullmektig Tore Salvesen ser alvorlig på saken.

— Vi kan ikke utelukke at fyrverkeriet var rettet mot politiet. Det dreier seg om raketter som både er kraftige og farlige, sier han.

Den dramatiske hendelsen skjedde i 01.30-tiden natt til lørdag, i et boligfelt i Olsvik. Ordenspatruljen rykket ut etter å ha mottatt flere meldinger om at det ble sendt opp fyrverkeri i området.

Dette er ikke bare forstyrrende. Det er faktisk også forbudt. Utenom nyttårsaften må man innhente tillatelse fra politimester og brannsjef, dersom man skal feire med raketter og andre sprenglegemer.