Besøket som vil finne sted uken før påske i dagene 9. til 11. april, er en gjenvisitt etter kongeparets besøk hos president Kwasniewski i Polen i 1996. Presidentparet vil besøke Oslo og Bergen, og statsbesøket blir trolig avsluttet i vestlandsbyen.

Programmet for besøket er foreløpig ikke kjent.

Andre gang

Det er andre gang kong Harald og dronning Sonja får besøk av Polens president. President Lech Walesa besøkte Norge i mars 1995, men var gått av som president da kongeparet besøkte Polen året etter.

Under statsbesøket i Norge besøkte Walesa også Narvik. Der kastet han en krans på Ofotfjorden, der 105 av hans landsmenn ble drept da den polske jageren "Grom" ble senket av en tysk torpedo våren 1940.

Bryllup i Belgia

Dagen etter det polske statsbesøket er avsluttet i Norge er kongefamilien invitert til bryllup i Belgia. Da gifter det belgiske kongeparets yngste sønn, prins Laurent, seg med britiske Claire Coombs i Brussel. Kong Albert er kong Haralds fetter, og brudgommen er dermed i nær slekt med vår kongefamilie. Prins Laurent deltok både i kronprinsparets bryllup, i prinsesse Märtha Louises 30-årsdag i Bergen og bryllupet i Trondheim.

Hvem som skal representere den norske kongefamilien ved bryllupet i Belgia er foreløpig ikke kjent, men kongeparet rekker neppe festlighetene dagen før bryllupet, da det belgiske kongeparet arrangerer en konsert med etterfølgende mottakelse for brudeparet.

(NTB)