De tiltalte får en bot på 10.000 kroner, og potten på 19.800 kroner er beslaglagt sammen med sjetongene. Midhordland tingrett mener pokerspillet skjedde på offentlig sted, og at spillingen — ikke det sosiale - var hovedformål.

Dommen er hovedsakelig i tråd med aktor Gro Berges påstand. Retten finner imidlertid ikke grunnlag for å beslaglegge pc-en til Pedersen, slik hun hadde bedt om.

Ikke ferdighetsspill

I retten argumenterte de tiltaltes advokat med at poker var et ferdighetsspill, og ikke et lotteri eller lykkespill i straffelovens forstand. Dommerne var av en annen oppfatning. Ifølge dommen gir kortene som utdeles spillet et "ikke uvesentlig" preg av tilfeldighet.

Domstolen bemerker samtidig at lukkete pokerlag med venner ikke rammes av lotteriloven, hvis hovedformålet med spillingen er sosialt samvær, ikke gambling.

22 spillere måtte kaste kortene og se at potten på 19.800 kroner ble beslaglagt, da seks politimenn 14. oktober i fjor tok seg inn i pokerklubben «Bulen» på Askøy. Politiet mente også at spillerne hadde brutt loven, men valgte kun å straffeforfølge de to som organiserte pokerspillingen.

Ulovlig skjenking

Begge var også tiltalt for ulovlig skjenking, og innrømmet i retten mandag straffskyld for dette. Midhordland tingrett slår nå fast at Pedersen og den medtiltalte 24-åringen brøt skjenkereglene, da de lot pokerspillerne kjøpe øl og rusbrus fra et kjøleskap i spillelokalene.

Det er første gang en norsk domstol behandler en slik pokersak. Saken kom opp for retten da de to tiltalte nektet å betalte en bot på 10.000 kroner hver for organisering av pokerturneringene.

— Jeg har hele tiden trodd at poker er fullt lovlig. Jeg nektet å betale boten på 10.000 kroner, fordi jeg ville ha saken opp i retten for en avklaring, fortalte Øyvind Pedersen BT mandag.

DØMT: Øyvind Pedersen og hans 24 år gamle pokerkompis er dømt for ulovlig hasardspill.