— Jeg synes politiet overdriver voldsomt. Vi tjente ikke penger på turneringene, men spilte kun for kosens skyld. Politiet vil bare statuere et eksempel, sier 26-åringen fra Askøy.

Til våren må Pedersen og en 24 år gammel kamerat møte i Midhordland tingrett, tiltalt for å ha skaffet husrom til «lykkespill». Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil tre måneder.

— Jeg ønsker en skikkelig behandling av saken. Det er viktig å få vite hvor grensen skal gå, sier Pedersen

- Hendene på hodet!

Fredag den 14. oktober stormet syv uniformerte tjenestemenn den nedlagte malingsfabrikken Monopol Hempel i Florvåg på Askøy.

— Noen av dem hadde skuddsikre vester og pepperspray. De ropte: «Politi! Politi! Hendene på hodet!» Det var en uvirkelig opplevelse. Vi var jo verken bevæpnede eller farlige, sier Pedersen.

Det var Lotteritilsynet som hadde tipset Askøy lensmannskontor om pokerklubben. Da politiet stormet lokalet, var 22 personer samlet rundt spillebordet. Potten på 22.000 kroner ble beslaglagt. Det samme ble alle sjetongene.

— De har fortsatt sjetongene våre. Jeg lurer på om politifolkene bruker dem til litt privat kortspill, sier Pedersen.

Vinneren fikk 10.000

Kameratene hadde arrangert turneringer i nærmere ett år for politiet slo til.

— Utgangspunktet var at vi ønsket å spille poker regelmessig, men manglet et egnet lokale. Vi leide derfor den gamle fabrikken og inviterte venner og venners venner til turneringer hver fredag.

Etablissementet fikk navnet Askøy Kortklubb. De fleste kalte den bare «Bulen». Pedersen tok ikke inngangspenger, men for å være med i kampen om førstepremien på 10.000 kroner, måtte man minst legge 200 kroner i potten.

— Det fremstilles som om man kunne bli gjeldsslave av å delta. Sannheten er at man maksimalt kunne tape 6000 kroner. Jeg tror det meste noen satset var 3000.

— For noen av oss er det et ganske høyt beløp?

— Ja, det er det, men for mange var dette et alternativ til å bruke de samme pengene på by'n, sier Pedersen.

Tok opp lån

Pedersens hjemmesnekrede pokerbord står nå i garasjen og leieavtalen med fabrikkeieren er sagt opp. Det eneste han sitter igjen med er renteutgifter

— Jeg tok opp et lån på 25.000 for å kjøpe varmeovner, sjetonger og bygge pokerbordet.

— Rettssaken kan vel også koste deg dyrt?

— Ja, vi har ikke midler til å dekke et stort tap, men mange i pokermiljøet har støttet oss etter politiaksjonen. Vi håper noen av dem også vil bidra økonomisk.

Politiet mener at de to askøyværingens turneringer var illegale, og selv om klubbens bar i realiteten var et kjøleskap spillerne selv forsynte seg fra, vil politiet også straffe dem for ulovlig skjenking.

— De to har lagt til rette for ulovlig spill med penger. Slike lovbrudd vil og bør politiet slå hardt ned på, sier politiadvokat Britt Meling til Bergens Tidende.

KASTER IKKE KORTENE: Øyvind Pedersen nekter for å ha brutt samfunnets spilleregler da han arrangerte pokerlag på Askøy. Nå gambler han på at domstolen vil komme til en annen konklusjon enn politiet. FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN