— Det går greit, jeg har slengt meg uansett, sier turneringsleder Ole Kvamme når BT spør om å få snakke med ham.

NM i femkorts poker for amatører er den offisielle tittelen på mesterskapet som gikk av stabelen i går. Siden det i år bare var 42 spillere kunne turneringslederen selv delta i sitt eget NM.

Få damer

— Dette er den laveste oppslutningen vi har hatt siden første året vi arrangerte pokerturnering for ni år siden, sier Kvamme. Han sitter rundt bordet med fire andre - alle sammen menn. Blant de 42 som spilte i går var det stor overvekt av menn.

— Denne typen poker er den gammeldagse varianten med fem kort på hånden. De som er kommet for å spille her i dag er folk som pleide å spille før den nye varianten Texas Hold´en kom, og det er definitivt flest menn, sier Kvamme.

Ingen penger-Ingen spillere

— Fem korts poker er ikke så populær lenger, sier Kvamme. Han mener den nye varianten dominerer.

— Nå er det Texas Hold´en alle vil spille, så det kommer nok mye flere folk i morgen, sier Kvamme.

I dag arrangeres det NM i den nye varianten, men Kvamme mener dette ikke er det eneste årsaken til at oppslutningen om femkorts poker var historisk lav i går.

— Folk gidder ikke komme å spille når det ikke er pengepremier. Etter lotterilover er dette forbudt, men folk spiller for penger andre steder, sier turneringsleder Kvamme. Hovedpremie i NM er Norgesmestertittel og pokal.

POKERFJES: Fra venstre Ole Eidsheim og Roger Johannesen.
Odd Mehus