Den tidligere skiskytterstjernen Raphael Poiree veltet da han var ute og kjørte med en firhjuling, såkalt ATV, hjemme i Eikelandsosen i Hordaland mandag.

Han pådro seg alvorlige ryggskader, bekrefter hans svigermor Oddrun Skjelbreid overfor bt.no.

Alvorlig, men stabil

35-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han er blitt operert en gang.

— Han er operert en gang allerede og skal opereres igjen. Vi får håpe det går bra med ham. Jeg har snakket med ham, sier Per-Arne Botnan, idrettssjef i skiskyting, til NTB.

Onsdag ettermiddag betegnes skadene som alvorlige, mens tilstanden er stabil, opplyser sykehuset.

— Jeg kan bekrefte at Raphael Poiree ligger hos oss. Han har vært involvert i en trafikkulykke i Fusa 28. desember, sier kommunikasjonsrådgiver Anette Hellstrøm ved Haukeland universitetssykehus.

Mer detaljert informasjon vil ikke bli offentliggjort fra sykehusets side.

Ny operasjons utsatt

Raphael Poirees mor opplyste til det franske nyhetsbyrået AFP at sønnen skulle opereres igjen senere onsdag. Senere sa en nær venn av familien at operasjonen var utsatt.

— Jeg snakket med Liv i ett-tiden, og hun sa at det ikke blir operasjon med det første. Legene avventer situasjonen fra time til time. Hevelsen må gå ned før de opererer igjen, sa Olivier Gonon til AFP.

— Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han til.

Gonon sa at Poiree kan bevege armer og bein. En annen venn, Simon Fourcade, sa at Poiree hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

Gift med skistjerne

Raphael Poiree er gift med den tidligere norske skiskytterstjernen Liv Grete Skjelbreid Poiree. De har tre døtre, Emma (6), Anna (2) og Lena (1).

Familien ønsker ikke å kommentere saken foreløpig og henviser til meldinger fra sykehuset.

Franskmannen gikk inn til 44 verdenscupseirer med børsen på ryggen. Fire ganger vant han verdenscupen sammenlagt. I tillegg tok han ett OL-sølv og to bronsemedaljer.

Poiree la opp som aktiv skiskytter i 2007, og er i dag inne i det norske trenerteamet, med ansvar for juniorkvinnene.