Raphaël Poirée (35) ble i går operert for en nakkeskade på Haukeland Universitetssykehus. Operasjonen betraktes som teknisk vellykket, ifølge sykehuset.

— Legene ved Nevrokirurgisk avdeling følger nå nøye hans videre utvikling, heter det i en pressemelding fra informasjonsavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus.

Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men stabil.

Politiet etterforsker ulykken

Eks-skiskytteren Raphaël Poirée skadet seg stygt etter å ha

veltet med en firehjuling , en såkalt ATV, hjemme på Eikelandsosen sist mandag. Samme dag ble han fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han i går ble operert.

Skadene ble betegnet som alvorlige da franskmannen ble undersøkt av legene for noen dager siden. Hardest gikk det ut over rygg og nakke.

Olivier Gonon, en nær venn av Poirée, opplyste til nyhetsbyrået AFP onsdag at Poirée kan bevege armer og bein.

— Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han til.

Nyttårsaften ble det klart at politiet

skal etterforske ulykken .

— Det er nok naturlig for oss å gå inn i saken. Vi etterforsker saken på vanlig måte for å finne ut hva som har skjedd, sa lensmann i Fusa, Lorentz Lunde, i går.

- Er ved godt mot

  • Raphaël Poirée er ved godt mot. Nå må vi bare håpe at det går bra for ham, at han kommer seg fort på beina, sa skiskytterpresident Tore Bøygard

for to dager siden .

Vennen Simon Fourcade sa at Poirée hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

Franskmannen er en av de mestvinnende skiskyttere på 2000-tallet. Den tidligere skiskytterstjernen er gift med Liv Grete Skjelbreid Poirée. Verken hun eller andre i familien ønsker foreløpig å kommentere ulykken.