Natt til søndag fikk en av sjåførene til Bergen sykkeltaxi seg litt av en overraskelse. Mens han var ute og syklet var det plutselig fire karer som kom løpende og dyttet han over ende.

— Jeg snakket med kunder på ene siden av sykkelen da noen kom på andre siden og veltet sykkelen på en eller annen måte, forteller sykkeldrosjesjåfør Henrik (20).

Han har syklet siden trehjulingene kom i høst og har ikke opplevd maken.

Fire løp

— Det er ikke bare hærverk. Folk kunne lett kommet til skade, sier han og mener alkohol ikke er noen unnskyldning.

Klokken var tre og byens barer hadde akkurat stengt. Det var fullt av folk da veltingen skjedde på Torgalmenningen. Henrik forteller at folk strømmet til for å hjelpe.

— Det er alltid litt leven, men de aller fleste er hyggelige, sier 20-åringen.

Han var først opptatt av folkene som sto der sykkelen falt, men fikk også sett fire unge menn løpe fra stedet i retning mot Bybanen.

— Heldigvis gikk det bra med både sjåfør og sykkel, men det er ganske fortvilende at folk gjør sånn, sier gründeren bak sykkeltaxien, Jørgen Christophersen Knudsen.

Knudsen la meldingen ut på Bergen Sykkeltaxi sin side på Facebook sent mandag kveld.

— Håper de angrer

Knudsen sier han er oppgitt og understreker at de startet Bergen Sykkeltaxi AS for å gjøre det enklere for folk å komme seg rundt i byen.

— Slik oppførsel hører overhodet ikke hjemme og jeg håper disse menneskene angrer på det de gjorde.

Bergen Sykkeltaxi har holdt på side slutten av november i fjor og Knudsen forteller at det er første gang de opplever dette.

— Men vi har hatt et par episoder der sjåførene våre er blitt angrepet av passasjerer som ikke vil betale. Men, da har politiet ordnet opp.

Sykkelen veier 130 kilo, så den er ikke så lett å velte.

Vil politianmelde

Han har fått tips om at de som veltet sykkeltaxien, løp ned mot Bybane-området.

— Jeg håper at noen av overvåkingskameraene har fanget dem opp. Vi kommer uansett til å politianmelde det i morgen og legger til:

— Dette gir bare enda mer motivasjon til å kjøre på, sier han og lover flere nye konsepter inn mot turistsesongen.