— Det verste er at datamaskinene er borte. Jeg hadde to maskiner, en stor og en liten med backup. Om jeg ikke får dem tilbake er minst fem års arbeid tapt, sier Cecilie Gjerde.

Hun håper at oppmerksomhet rundt det utrolig frekke tyveriet kan bidra til at de viktige maskinene kommer til rette.

Bad gutter holde vakt

Det var da kjeveortopeden kom tilbake til leiligheten i Kalfarveien etter en lang dag på jobb ved Haukeland universitetssykehus, at hun oppdaget innbruddet. Tyven hadde tatt seg inn i leiligheten gjennom et vindu i et smalt smau mellom husene. Inne i leiligheten fant han nøklene til Gjerdes Honda Civic, som sto parkert utenfor. Han har så herjet rundt i leiligheten, og raspet med seg alt av verdi, inkludert flatskjerm, smykker og penger. Alt ble båret ut i Gjerdes bil.

— Han stoppet til og med to gutter som kom forbi, og bad dem holde vakt ved bilen fordi han holdt på å flytte, forteller Gjerde.

Da hun kom hjem, sto bilen fremdeles ved huset. I samme øyeblikk som Gjerde gikk inn i huset, raste tyven av gårde -med bilen full i tyvegods.

— Dere ser at det fremdeles er tørt der bilen sto, sier Gjerde og peker på en tørr flekk i den regnvåte gaten like ved husveggen.

Krasjet to ganger

Som om ikke det var nok, krasjet tyven også bilen - to ganger. Første gang litt lenger oppe i Kalfarveien, siden på Landås, før han ble borte. Etter begge kollisjonene skal han ha oppgitt Cecilie Gjerdes navn, før han kjørte videre.

— Han har tydelig konsentrert seg om lett omsettelige verdisaker. Alkohol har han for eksempel latt være tilbake, sier Cecilie Gjerde. Hun står i døren til leiligheten som er sterkt preget av tyvens herjinger.

Det er ille, virkelig ille, men verst av alt er alt det viktige faglige arbeidet kjeveortopeden hadde lagret i datamaskinene.

— Jeg håper virkelig jeg kan få maskinene tilbake, og at folk som blir tilbudt å kjøpe brukte pc-er er våkne, sier den fortvilte kjeveortopeden.

ØRJAN DEISZ