Kvinnen som ble brutalt ranet torsdag i sitt hjem på Tertnes, fikk hjerteinfarkt i forbindelse med ranet. Hun er fortsatt innlagt på Haukeland universitetssykehus.

På sykehuset har politiet gjennomført en fotokonfrontasjon.

— Kvinnen fikk se en rekke bilder av kriminelle menn i distriktet, og har plukket ut personer som minner om raneren, sier politiadvokat Steinar Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Politiet sjekker nå om noen av mennene på bildene kan være gjerningsmannen.

- Ranet trolig planlagt

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter ranet. Politiet mener overfallet var godt planlagt. Da raneren ringte på døren, spurte han etter kvinnens mann ved å bruke fornavnet hans. Trolig var den umaskerte mannen fullstendig klar over at 70-åringen var alene hjemme.

Raneren fikk ut noen tusen kroner på kvinnens minibankkort, og stjal noen gjenstander fra huset. Det er et beskjedent utbytte for et ran som har en strafferamme på 12 års fengsel.

— Planleggingen og det usedvanlig brutale ranet synes ikke å stå i forhold til det relativt beskjedne utbyttet, sier Andersen.

Få tips til politiet

Saken har en høy prioritet hos politiet. Rundt åtte etterforskere på Arna og Åsane politistasjon jobber med saken på heltid.

Men politiet er bekymret over at de har fått inn svært få tips etter det svært grove ranet av den 70 år gamle kvinnen.

— Alle opplysninger kan være viktige, og vi ønsker flere tips fra alle som kan ha sett noe ved kvinnens hjem eller i området rundt minibanken til Sparebank 1 i Solheimsgaten, der en mann tok ut penger på kvinnens kort klokken 13.31 ransdagen, sier Andersen.

Denne mannen skjuler ansiktet med caps for ikke å bli gjenkjent av minbank kameraene.

Politiet har fått tak i en mann som sto bak den etterlyste mannen i minibank-køen. Bank-kunden har i avhør forklart at mannen med capsen forsvant sørover i Solheimsgaten.