I går ble 24-åringen fengslet av Bergen tingrett for åtte ny uker. Politiet har så langt siktet mannen for fire voldtekter og seksuell omgang med fire jenter. De yngste ofrene er bare 12 år gamle.

— Vi kan ikke utelukke at det er flere jenter som er blitt utsatt for overgrep, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

- Brutal voldtekt

Det er spesielt omstendighetene rundt den siste voldtekten som gjør at politiet frykter saken kan ha et betydelig omfang.

En 14 år gammel jente som var på båtferie med sin familie i Bergen, skal ha blitt oppsøkt av 24-åringen på gaten. Han skal ha lokket med seg henne hjem.

Ifølge siktelsen skal han ha låst døren, holdt jenten fast og utsatt 14-åringen for en grov voldtekt.

— Vi fant navnet til jenten på siktedes mobiltelefon. Vi ønsket i utgangspunktet å avhøre henne for å høre hvilken kjennskap hun hadde til mannen. Da forklarte hun seg om voldtekten, sier Fløystad.

Mye tyder på at mannen har gått ut på gaten i Bergen med det formål å finne jenter som han kunne skaffe seg sex med. Telefonboken hans vitner om et bredt kontaktnett med jenter i 12 til 16 årsalderen. Langt fra alle skal være avhørt.

Stadig flere jenter

Politiet tror også mannen kan ha vært i kontakt med flere jenter, enn de som er funnet på mobiltelefonen. Ofrene er hjemmehørende i Bergen, Sogn og Fjordane og på Sunnmøre.

— Etter hvert som vi etterforsker saken, kommer vi i kontakt med stadig flere jenter. Det er derfor umulig å si noe om omfanget denne saken kan ha, sier Fløystad.

Det er bare to av ofrene som er kommet til politiet på egen hånd, og anmeldt mannen for overgrep.

BA skrev i går at 24-åringen er en del av en sexbande som skal ha voldtatt eller misbrukt minst ti jenter, og at ytterligere en kurder fra Tyrkia er fengslet for voldtektsforsøk. Politiet sier til BT at de ikke har holdepunkter for at det er en kobling mellom disse sakene, eller at det skal være en slik bande bestående av flere menn.

— I denne saken er det bare en som er siktet. Politiet har ingen opplysninger om at det er noen sammenheng mellom de to sakene, eller at det er flere som skal ha operert sammen. Hva folk i miljøet har fortalt avisen, kan ikke vi kommentere, sier Fløystad.

Kompiser i søkelyset

Også politiførstebetjent Carl Petter Leganger ved vold- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt avviser at politiet har rullet opp en sexbande.

BT har tidligere skrevet at to kamerater av den siktede 24-åringen har vært i politiets søkelys for mulige overgrep. Ingen av disse er til nå pågrepet, eller siktet i saken. Disse personene er blitt nevnt av jenter som har vært inne til avhør i forbindelse med saken mot 24-åringen.

Den siktede kurderen nekter for å begått seksuelle overgrep mot noen av jentene. Han erkjenner derimot ha hatt sex med en av jentene, men hevder at dette skjedde frivillig.

BT kjenner til at det er flere uoverensstemmelser i hans forklaringer, og at han i den siste voldtektssiktelsen har forklart seg langt inni saken.