Ekteparet Eivind og Orlaug Reigstad har over lang tid blitt plaget med at noen har gravd opp åkeren deres og fylt den med boss, skriver Bygdanytt.

Første gang de oppdaget bosset i gulrotåkeren var en morgen for vel tolv år siden.

Det kan selvfølgelig være noen som er misunnelige på gulrøttene våre Orlaug Reigstad

— Blir ødelagte

I løpet av natten hadde åkeren blitt gravd opp flere steder. I hullene var det plantet husholdningsavfall, blant annet eggeskall og gulrotskall.

Ekteparet håpet det kun var snakk om guttestreker, og tenkte ikke mer på det. Men de nattlige besøkene i åkeren fortsatte. Tre-fire ganger i året de siste tolv årene har åkeren blitt fylt med boss, som oftest rett før de skulle til å så gulrøtter.

— Det kan selvfølgelig være noen som er misunnelige på gulrøttene våre. Det som skjer dersom disse grønnsakene treffer på noe mens de vokser, slutter de å vokse nedover i jorden og blir ødelagte, forteller Orlaug Reigstad til avisen.

— Det er ikke noe kjekt å tenke på at det lusker folk rundt i hagen, og vi skjønner heller ikke hvorfor de gjør dette, sier hun.

- Et horn i siden

Lørdag morgen hadde det skjedd igjen. Nå vil ekteparet gå til politiet med saken.

— Nå må det bli en slutt på dette, sier Eivind Reigstad.

Ekteparet har ingen mistanke om hvem som kan stå bak bosskastingen.

— Dersom de bare vil bli kvitt bosset sitt, så hadde det vært nok å grave ett hull og kastet alt bosset i det. Men de har tatt seg bryet med å grave seks hull, så det er tydelig at det er noen som har et horn i siden til oss, sier ekteparet til Bygdanytt.

Lensmann Rune Løland ved Osterøy lensmannskontor kjenner til saken.

— Vi har fått melding om at ekteparet er plaget med boss i åkeren, men saken er foreløpig ikke anmeldt. Vi har derfor ikke sett nærmere på det ennå, sier lensmann Rune Løland.