Blant høyretoppene som er kontaktet er bystyremedlem og leder i Fyllingsdalen bydelsstyre, Einar Kaarbø. Også tidligere kommunalråd Eva Grimstad er blitt kontaktet av Stigum Olsen. Begge har takket nei.

Trio som tapte

Grimstad, Kaarbø og Stigum Olsen var Høyre-trioen som hårfint tapte den bitre nominasjonskampen i Bergen Høyre foran kommunevalget i 1999. Martin Smith-Sivertsen, Monica Mæland og Hans Edvard Seim vant med få stemmers overvekt.

Einar Kaarbø, som ved nominasjonen i Bergen Høyre ikke fikk kumulert plass og deretter trakk, seg, vil på direkte spørsmål ikke svare på om han er blitt forespurt.

— Jeg får si det jeg har svart på liknende spørsmål tidligere. Jeg stiller bare på listen til «Mitt parti».

Eva Grimstad sier til Bergens Tidende at hun har fått forespørsel om å stå på en liste til kommunevalget, men hun ønsker ikke å svare på hvem som kom med forespørselen.

Etter det BT erfarer har også andre Høyre-medlemmer blitt forespurt.

Håper på suspenderte i Frp

Etter det BT har grunn til å tro skal det også ha være ønskelig å få med de to suspenderte Frp'erne, Arvid Blommedal og Arnulf Svanevik på Demokratenes liste. BT er ikke kjent med om de to er blitt forespurt, og om hva de eventuelt har svart. Men BT vet at minst en av de andre fire som var truet av partistraff i vinter fikk spørsmål fra Demokratenes John Mandelid om å stå på deres liste til kommunevalget.

John Mandelid ønsker ikke å svare på spørsmål vedrørende kontakt med Roald Stigum Olsen. Men han bekrefter at han en tid tilbake tok kontakt med Einar Kaarbø med tanke på plass på Demokratenes liste i Bergen. Dette rant ifølge Mandelid ut i sanden.

Har prøvd før

Det er ikke første gang Roald Stigum Olsen har arbeidet med planer om å etablere en egen liste ved kommunevalget. Etter å ha tapt nominasjonskampen for fire år siden, inngikk han et samarbeid med den ekskluderte partisekretæren i Frp, Terje Sørensen, om å stille en alternativ liste.

Bergens Tidende er kjent med at tidligere bystyremedlem Franzie Lerch fikk forespørsel om å være med å etablere dette nye høyrepartiet. Lerch skal ha avvist Stigum Olsens forespørsel.

Terje Sørensen sier han ikke samarbeider med Roald Stigum Olsen.

Roald Stigum Olsen ønsker ikke å svare på spørsmål om denne saken.

— Jeg ønsker ikke å si noe som kan gi næring til spekulasjoner om min rolle.

— Spekulasjoner, sier du. Betyr det at du ikke har spurt Kaarbø og Grimstad om de vil være med på en liste?

— Jeg ønsker ikke å kommentere det spørsmålet, sier han.