RUNE STØLÅS

Går alt etter planen kan badeanlegget stå ferdig i 2008. Det vil da bli Vestlandets eneste i sitt slag.

I tillegg til tradisjonelle «badelands-aktiviteter» vil BømlaBadet blant annet tilby dampbad, varmerom, vannmassasje og kaldstamp, i en egen avdeling for helse og velvære.

Utenfor badeanlegget vil det være en oppvarmet kulp til bruk på vinterstid, og rikelig med båtparking.

— Vi satser sterkt på båtturister og vil lage hundre båtplasser ved folkebadet, sier leder for BømlaBadets venner, Lars Einar Hollund.

Så langt har badevennene brukt 100.000 kroner på å utrede en rapport om hvordan det planlagte badet bør bli. Rapporten ble ferdigstilt i forrige uke og beregner oppimot 170.000 besøkende i løpet av et år.

Trengte dypere basseng

Ideen til folkebadet kom fra Bømlo Sportsdykkere.

— De begynte å se på mulighetene for et dypere basseng på Bømlo. I dag er alle bassengene 1,5 meter dype, forteller Hollund.

Ideen fra sportsdykkerne har nå utviklet seg til planer om et badeanlegg på 1810 kvadratmeter. Dykkerne kan glede seg over et dyp på 3,6 meter. De som ikke liker seg på dypt vann, kan bruke «strandbassenget» som begynner på land og blir gradvis dypere.

På lag med næringslivet

— For Bømlo vil et slikt anlegg være et kjempepluss. Foreløpig har kommunen bevilget 100.000 kroner for å få i stand rapporten. Nå tror jeg nøkkelen ligger i å få midler gjennom investorer, sier ordfører i Bømlo kommune, Inge Reidar Kallevåg.

Så langt har Kallevåg ikke registrert noen negative reaksjoner på planene om badegiganten. Ordføreren håper at flere båtturister legger turen innom kommunen for å få seg et bad.

Den ferske rapporten om BømlaBadet konkluderer med at virksomheten kan være lønnsom selv med finansiering bygget på lån. BømlaBadets venner håper nå at både kommunen og lokalt næringsliv vil bidra til finansieringen.