Berg mener næringslivet i Bergen hittil har vært for passive med å se mulighetene som oppstår når Bybanen står ferdig.

– Dette blir en revolusjon for Bergen. Det er ikke vits i å være motstander når Bybanen for lengst er vedtatt. Det virker som om det hittil bare er noen få eiendomsutviklere som har sett potensialet, sier han. Berg er eier og styreleder i Vangsgutane AS, som planlegger det de kaller et «bybanehotell» i Elsters gate på Kronstad, 30 meter fra bybanetraseen.

– Mellom Sandsli og sentrum finnes det bare ett hotell, og det er sykehushotellet på Haukeland. Vårt prosjekt ligger nært bybanestoppet på Danmarksplass, den kommende Høgskolen i Bergen og Haukeland sykehus. Vi har stor tro på dette området, sier Berg.

Møter byrådet

Fredag skal Vangsgutane møte byrådsleder Monica Mæland og byrådene Lisbeth Iversen og Øistein Christoffersen. Hensikten er å orientere om planene, men også å utfordre politikerne på å gi svar på hva de ønsker med området langs Bybanen. I kommunens arealplan legges det opp til fortetting langs Bybanen.

– Vi må få en næringsutvikling langs traseen. Hensikten med banen er jo at færre skal kjøre bil. Da holder det ikke med hus i tre etasjer. Vi må få bygge tettere og høyere rundt bybanestoppene. Det vil tvinge seg frem, tror Berg.

Han ser på Bybanen som det viktigste som vil skje i Bergen de neste 20 årene.

Gammelt og nytt

– Men Bybanen er kun infrastrukturen. Akkurat som internett må den fylles med innhold. Vi ønsker å være innholdsleverandør, sier Berg.

Hotellet i Elsters gate skal ha 33 rom, og kan ifølge Berg bli det første av flere langs Bybanen. Bygget er et tidligere forsamlingslokale for IOGT. Arkitekt Todd Saunders vil bevare det gamle bygget, med et helt nytt tilbygg på taket.

– Poenget er å skape liv i området, både gjennom arkitekturen og innholdet. Man kan ikke bare bygge små leiligheter. Vi må ha næringsliv også for å få en mangfoldig bydel, sier Saunders.

Den kanadiske arkitekten har bodd i Vancouver, og sett hvor mye en bybane betyr.

– Hele byen ble utviklet langs banen da den åpnet. Det vil sikkert skje i Bergen også, sier han.

Hva synes du om hotellplanene og satsingen langs bybanen? Si din mening under!