Lørdag kveld la Hordaland politidistrikt ut en uvanlig melding på nettsamfunnet Twitter:

«Noen som har planer om å gjøre noe ulovlig her hos oss? Da bør du passe deg. Det er ikke bare i Stavanger at det er mye politifolk på jobb.»

Meldingen henviser til oppstyret rundt et mulig ran. Uniformert og sivilt politi var hele lørdag svært synlig i sentrum av Stavanger og i Sandnes, i tillegg til at et politihelikopter og to av Forsvarets helikoptre sirklet over byene.

Stor respons

Over 130 personer har videresendt (retweetet) meldingen til politiet i Hordaland, men minst to personer må ha gått glipp av advarselen.

De to ble tatt etter et knivran i butikken Matkroken på Sandvikstorget lørdag kveld.

Mens gjerningsmennene prøvde å stikke av, rykket væpnet politi ut til Sandviken. Fire politipatruljer, inkludert hundepatrulje, samt en ambulanse samlet seg ved åstedet, og de fikk altså uttelling.

«Rask pågripelse etter knivran i Bergen. Dyktige, operative politifolk som er viktig for tryggheten!» skrøt politimester Geir Gudmundsen på Twitter etter pågripelsen.

Ivrig politimester

Gudmundsen er svært aktiv på sosiale medier. Han har lagt ut 1790 meldinger på Twitter, og nesten 2000 personer følger med på hva han skriver.

For øvrig var mye ved det gamle i Bergen, hvis vi skal telle opp antall arrestanter etter lørdagsnatten.

Det sitter like mange i kjelleren på politihuset som vanlig. Det går i drikking, slåssing og tyveri, får bt.no opplyst av jourhavende jurist.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FORNØYD: Politimester Geir Gudmundsen
TOR HØVIK