Mamma Anita har utviklet allergi og høye leververdier.

Rune Bratland har bodd seks år i Gorsvei med familien sin. Han er veldig skeptisk til å fortsette å bo der etter at den foreløpige rapporten om muggsopp ble lagt frem mandag denne uken.

— De har ikke undersøkt vårt hus ennå, og vi skal ikke bli paniske, men nå er det nesten som jeg ser at ungene mine puster inn stoffer de ikke har godt av, sier Bratland.

Han er glad for at han og familien skal flytte fra Gorsvei om et halvt år, men føler samtidig at han ikke kan få familien ut av huset raskt nok.

— Når vi hører om denne rapporten, synes jeg at et halvt år er lenge, men vi venter på det nye huset vårt. Vi synes at Forsvaret bør gjøre noe med dette så fort som mulig. De bør finne et nytt sted å bo til oss i mellomtiden, sier Bratland.

Selv har han ikke merket noen vesentlige helseplager, men så har han også vært mye ute og reist ettersom han er skipssjef.

— Min kone, Aina, har vært veldig mye hjemme fra jobben for å ta seg av syke barn, og vi har fått mye hjelp av foreldrene våre. Aina har dessuten utviklet allergi siden vi flyttet hit, og jeg tror ikke det er normalt at voksne utvikler allergi, sier Bratland.

I tillegg har hun høye leververdier, til tross for at hun ikke drikker alkohol.

— Da er det selvfølgelig bekymrende å les at muggsoppen kan gi leverkreft. Men det er ikke rart om Anita merker dette mest. Det er hun som er mest nede i kjelleren, for å vaske klær og hente ting, sier Bratland.