— Han måtte sitte i vår forvaring over natten, men slapp fri torsdag. Det var ikke aktuelt å varetektsfengsle ham, sier politifullmektig Kari Trones, jurist ved allmennseksjonen i bergenspolitiet.

Bot

Mannen som onsdag morgen sendte væpnet politi på jakt over «hele» sentrum, slapp med et forelegg. Det er nå slått fast at våpenet han bar på var en kopi.

— Våpenet vi beslagla fra ham var en såkalt softgun som ligner på et ekte våpen, sier Trones.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Reaksjonen mot 26-åringen ble en bot i tusenkronersklassen, pluss at våpenkopien ble inndratt.

Trones vil ikke opplyse hvor stor boten ble, men sier at standardsatsen for denne typen overtredelse av våpenloven er 8000 kroner.

— Kokte ned

Etter politiets oppfatning har mannen ikke truet noen.

— Man skal ha sett at han tok ladegrep, men han har ikke truet noen. Det er ikke kommet noen anmeldelse mot ham. Det kokte ned til en sak om bæring av våpen uten aktverdig formål, sier Trones.

Ifølge politijuristen er det like straffbart å bære rundt på en våpenkopi som et ekte våpen. Men strafferammen er lavere for våpenkopier: Mens du får bot eller inntil to års fengsel for å gå rundt med et ekte våpen, er tilsvarende straff inntil tre måneders fengsel for en våpenkopi.

«Var bare med»

Den andre mannen som ble pågrepet i onsdagens morgendrama, en mann i starten av 30-årene, ble ikke knyttet til pistolsaken.

— Han var bare med. Men han måtte likevel i avhør, fordi det dukket opp opplysninger som knyttet ham til en helt annen sak, sier Trones.

31-åringen ble løslatt etter avhør onsdag.