Flere av naboene BT har snakket med er sjokkerte over at mannen ikke ble varetektsfengslet. Også Fana-politiet er overrasket over at 28-åringen ble satt fri.

Lørdag kveld ble han pågrepet av politiet, etter å ha truet en annen person med en maskinpistol.

Mannen skal i lang tid ha oppført seg truende og voldelig mot naboene sine. Han er anmeldt 20 ganger for trusler, legemskrenkelser og narkotikalovbrudd. Likevel ble han ikke fremstilt for varetektsfengsling, fordi påtalemyndigheten mente det ikke var tilstrekkelig fare for gjentakelse.

28-åringen er siktet for vold, trusler og brudd på våpenlovgivningen.

Halvparten av anmeldelsene er henlagt, resten er ikke avgjort, ifølge politiet.

— Jeg er sjokkert og synes det er helt utrolig at han blir sluppet fri. Vi er redde for barna våre. Dette kan ende med at noen blir drept, sier en av naboene BT har snakket med.

Mannen som ble forfulgt og truet med maskinpistol lørdag kveld, frykter for sitt eget liv.

— Jeg har ikke sovet de to siste nettene. Heldigvis har jeg folk rundt meg som passer på meg. Jeg er livredd, sier han.

Fana-lensmann Norvald Visnes hadde ventet at 28-åringen skulle bli satt bak lås og slå.

— Jeg forstår godt at naboene reagerer. Jeg hadde nok forventet at det var grunnlag for fengsling. Det var overraskende at det ikke skjedde. Men dette er det påtalemyndigheten som avgjør, sier Visnes.

Politiinspektør Bjørg Kvelstad forklarer avgjørelsen med at det ikke er tilstrekkelig fare for gjentakelse.

— Vilkårene for fengsling er ikke til stede. Mannen er tidligere ilagt besøksforbud, og det har han overholdt. Vi vil nå be om nytt forbud, sier Kvelstad.

Politiet beslagla flere våpen i huset 28-åringen har disponert i Blomsterdalen, men vil ikke ut med hvor mange eller hva slags våpen det er snakk om.

Naboer BT har snakket med forteller at de flere ganger har hørt skyting fra huset. Flere beskriver mannen som fullstendig militærfiksert.

— Han går rundt i HV-uniform og oppfører seg svært truende. Han har skutt mot naboer tidligere. Folk her er livredde, sier en kilde i strøket.

28-åringen er ikke rulleført som HV-soldat, ifølge distriktssjef i Heimevernet, Knut-Åge Greve.

ÅSTEDET: Her ble 28-åringen pågrepet av politiet lørdag kveld, etter at han truet en gårdsarbeider med en Uzi maskinpistol. Mannen har tidligere løsnet skudd mot folk, ifølge naboer. Likevel ble han ikke varetektsfengslet.
FOTO: KNUT EGIL WANG