Første melding om den hasardiøse skytingen kom klokken 21.51 torsdag kveld.

— Naboer fortalte at det var blitt løst flere skudd fra en veranda i en firemannsbolig like ved tettstedet Sveio, sier operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Evakuering

Politiet valgte å evakuere andre beboere i firemannsboligen og sendte fem bevæpnede politifolk til stedet. Politistyrken hadde med seg både enhånds- og tohåndsvåpen, deriblant automatvåpen.

Da politiet kom frem ved 23-tiden, så de at gjerningsmannen var ute og skjøt fire-fem skudd.

— Klokken 23.07 tok vi kontakt med mannen via telefon og fikk ham til å komme ut. Han ble pågrepet uten dramatikk, sier Myklebust.

- Skytetrening

Mannen var åpenbart beruset, og hevdet han hadde drevet med skytetrening. Våpenet han hadde brukt, var en startpistol med kaliber 9 mm. Pistolen hadde vært ladet med skarpe skudd, etter det politiet har grunn til å tro.

— Ingen var nær ved å bli truffet av skuddene, mannen skjøt ut i luften. Han skjøt ikke mot politiet, sier operasjonslederen.

Den siktede satt fredag morgen i arrest i Haugesund, og skulle avhøres straks han ble edru nok til å gjøre ordentlig rede for seg.

- Idrettsarrangement

Allerede like etter hendelsen fortalte han politiet at han hadde trent til et fremtidig oppdrag som starter på et idrettsarrangement.

— Heller tvilsomt at dette stemmer, sier Myklebust.

Pistolmannen er tidligere dømt for mindre forhold.