Politiet fikk melding klokken 08.07 onsdag morgen om at en ble observert mens han tok ladegrep på et håndholdt skytevåpen i nærheten av Olav Kyrres gate.

— Han var da sammen med en annen mann, opplyser innsatsleder Erik Sveaass til bt.no.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

— Vi tok dette som et alvorlig oppdrag og sendte mange enheter ut i sentrum for å å lokalisere mennene.

De to mennene ankom Olav Kyrres gate 22 rundt 8.15-8.30 tiden, og gikk opp i tredje etasje hvor Namsfogden holder til. Etter kort tid ble de bedt om å gå, og de gikk frivillig ut.

— Politiet hadde på dette tidspunktet ikke kontroll på døren, derfor kom disse to karene i drift, forteller Sveaass.

Det stormet plutselig ti politifolk opp trappene her Marianne Strømmen, daglig leder av 7-Eleven

Klappjakt Væpende politistyrker jaktet på pistolmannen over store deler av sentrum. bt.no så patruljer blant annet i Vaskerelven, Olav Kyrres gate og på Torgallmenningen.

Ved 9-tiden ble mannen oppdaget ved den blå steinen, og kort tid etter pågrepet av store politistyrker inne på Seven Eleven i Torggaten.

Mannen ropte da som det ljomet over hele Torgallmenningen. En rekke forskremte tilskuere var vitne til episoden.

— Det stormet plutselig ti politifolk opp trappene her, sier Marianne Strømmen, daglig leder av 7-Eleven i Torggaten.

OVERRASKET: Det stormet plutselig ti politifolk opp trappene i butikken til Marianne Strømmen i Torggaten. FOTO: Alice Bratshaug

Politiet pågrep tre personer, men kun to av dem er innbrakt til politiet. Tredjemann hadde lik bekledning ut fra signalementet, og ble løslatt like etter.

— Vi har pågrepet riktige personer, sier Sveaass.

Sveaass sier det er beslalgagt «en våpenlignende gjenstand». Det kan bety at det dreier seg om en såkalt softgun - en våpenkopi.

Ladegrep Flere personer skal ha sett mannen, som er en kjenning av politiet, ta ladegrep på våpenet på gaten ved Nav-kontoret i Olav Kyrres gate.

Da var politiet allerede ute og jaktet etter mennene.

Anita Stenvik, fungerende fogd, forteller at de ansatte i eksepdisjonen ved Namsfogden opplevde de to som truende.

— Den ene sa han skulle selge Megafon. De kom ikke med noen trusler mot noen, sier hun.

Etter fem minutter gikk mennene de frivillig ut selv. Utenfor ble de stående og prøvde å bomme sigaretter av folk før de gikk videre mot Paviljongen.

Stenvik forteller at det var en oppskakende opplevelse for noen, og de hadde en samling etterpå med de som var involvert der de snakket om hendelsen.

— Vi vil ta en intern gjennomgang av sikkerheten i huset i samarbeid med politiet.

Namsfogden har ansvar for gjennomføring av sivile rettspleieoppgaver for hele Bergen kommune. Arbeidsoppgavene omfatter tvangsfullbyrding og gjeldsordninger.

- Vi holdt roen

Anne Nora Herlofsen, avdelingsdirektør i Nav, fikk klokken 8.30 melding om at to narkomane med mulig skytevåpen oppholdt seg i Olav Kyrres gate 22.

Hun og direktør Øyvind Antonsen sjekket de øverste etasjene, og fant ingen. Like etter ringte politiet og informerte om at to menn var i huset, den ene muligens bevæpnet.

Hun sier til bt.no at hun ikke opplevde hendelsen som en trussel mot Nav.

— Vi holdt roen. Politiet informerte godt og vi så aldri de to mennene.