Se btv-innslag

– Min klient vedtok dommen på stedet. Etter rettspraksis mener vi dette er en riktig dom. Han erkjenner de faktiske forhold og angrer på det han har gjort. Dette er det tatt hensyn til i straffeutmålingen, sier 26-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Det var om ettermiddagen 20. oktober 26-åringen kom til Aetat i Lars Hilles gate 19. Uten forvarsel trakk han en pistol opp av lommen. Senere viste det seg at pistolen var en såkalt softgun, en lekepistol som ser ut som et ekte våpen.

Ti personer var på jobb i lokalene, og samtlige trodde pistolen var ekte. Mannen truet to saksbehandlere inn på et kontor og presset lekepistolen mot tinningen til den ene saksbehandleren i flere minutter. Flere av de ansatte fortalte etterpå at de trodde de skulle bli drept.

Etter 25 minutters drama ga 26-åringen opp og overga seg til politiet. I avhør forklarte han oppførselen sin med at han var frustrert på Aetat. Han hadde vært deltaker på et Aetat-kurs, men ble utvist fra kurset.

— Han var kraftig oppbrakt, men ser at måten han reagerte på ikke var riktig. Han sier selv at han kokte over og at dette var en desperat handling, forklarer Alvheim. Han forklarer ekspressfarten som saken har hatt gjennom rettsvesenet med at hans klient la alle kort på bordet og at politiet har jobbet raskt.

Dommen ble gjort strengere av at mannen i mars i år fikk et forelegg for en tilsvarende episode. Da knuste han skranken på et sosialkontor i Bergen med en kjetting.

OVERGA SEG: Pistolmannen overga seg til væpnet politi etter en halv time. Bakgrunnen for trusseldramaet var at 26-åringen var blitt kastet ut av et AMO-kurs. Foto: Helge Skodvin