RANDI KVINGE

Forrige fredag kveld samlet 250 skuelystne seg på Garveriet i Isdalstø til diskotek med stripping og krem fra sprayboks.

For ny røykelov og hard konkurranse gjør at utelivsbransjen må finne på stadig nye sprell for å lokke kunder. Fredagen før det igjen leide Garveriet orkester. Da kom det 13 personer.

Innehaver Karsten Havreberg innrømmer at strippingen er et PR-triks.

— Dette er første gangen vi arrangerer stripping. Synd at vi må gjøre sånn for å få folk hit, men det er så mye som skjer i området. Alle private arrangement får skjenkebevilling, og vi som driver permanent blir overkjørt. Flere utesteder i området har stengt dørene, forteller han.

— Men dere annonserer med erotisk aften. Erotikk er vel mer enn bare stripping?

— Vi har ikke noe annet opplegg i kveld. Poenget er at vi må få folk til å snakke sammen om festen, slik at de føler at de ikke kan gå glipp av begivenheten. Stripping er ikke noe vi kan satse på fremover, og det blir nok bare med denne ene gangen, sier han.

Flere dager før erotikkens kveld prydet bannere med teksten «Striptease» gangbroer i alle kjøreretninger i Knarvik-området. Skilt med «Erotisk aften» sto plassert langs veien og jungeltelegrafen gikk fortløpende via sms. En skulle tro det var innspilling av filmen «I blanke messingen» i området.

— Vi har ønsket å provosere folk med bannere, og jeg trodde de skulle bli tatt ned. Men de har fått henge i fred, forteller Frode Nilsen ved Garveriet.

Reisetid på en time

Klokken er 22.00 og dørene åpnes. De første skuelystne er allerede på plass, men ikke før midnatt fylles lokalet opp. Selv om de fleste er rundt 20, har også en del godt voksne stukket innom. Bjarte Dyrkolbotn (29) og kameratgjengen har reist i en time fra Matre i Masfjorden for å få med seg erotikken.

— Jeg må nok innrømme at vi er her på grunn av strippingen. Det er jo på slike arrangement vi treffer folk. Ellers er det helt stille her, sier han.

Også Asle Sletten Haugsdal (30) er kommet for å se lettkledde jenter.

— Jeg hadde egentlig tenkt meg en rolig kveld, men så ble det stripping i stedet. Det er gjerne dette som må til få folk vekk fra Skavlan, tror han.

«Såg du ho?»

Klokken nærmer seg ett. Stemningen er god, men det er også spenning i luften. Noen irriterer seg over at showet ikke begynner. Andre slåss.

— Hvis ikke showet begynner snart, så går vi på «Harry», sier Bjarte Dyrkolbotn. M en i det samme slokkes lyset og arrangøren introduserer «Cassandra».

— Få på lyset so me får sjå ho, ropes det. Og lyset blir slått på. Nær 250 gjester har stilt seg i ring for å få et glimt. «Cassandra» gjør sin opptreden, og få minutter etter er plaggene borte og spenningen utløst.

To godt voksne karer fra Radøy sitter i en krok for seg selv med hver sin halvliter. De er ikke særlig opptatt av stripperen.

— Såg du ho? spør den ene, men den andre har bare latt seg fascinere over jentene på dansegulvet.

Svette, blod og krem

  • Jentene ser ikkje ut til å ta seg nær av strippinga. Eg har vore på dette ein gong for lenge sidan. Då vart damene brydde. Det er stor forskjell på generasjonane, sier han.

Snart står den mannlige stripperen for tur. Bare jentene er igjen for å se.

— Det er vel in i tiden at jenter ser på jenter, sier Bjarte Dyrkolbotn og reiser hjem. Før den mannlige stripperen inntar scenen, deiser to store karer i bakken. Den ene får et kutt i øret og blodet renner utover tregulvet.

Vaktene får raskt kontroll, og showet kan begynne.

En ung jente blir hentet frem på podiet, og med hoftevrikking og innlærte dansetrinn åler stripperen seg ut av buksene. Han sprayer seg med krem og på gulvet blir det en blanding av svette, blod og krem fra sprayboks. Noen minutter etter er han ferdig, og forlater scenen med Calvin Klein-trusen i hånden.

Time out

Klokken er blitt 01.45. Selv om det er tre kvarter til dørene stenger, har folk begynt å gå. Utenfor har vaktene hendene fulle med å hjelpe gjestene hjem.

— Nå er vi visst ferdige for i kveld, sier Frode Nilsen som er vakt, mens han slenger ut en støttende arm.

Selv om ingen lokale helter kastet klærne slik som i filmen, fikk gjestene se det de kom for: To nakne kropper.