JON TUFTO jon.tufto@bt.no

Bergen byrett har dømt den aggressive sjåføren til 120 dagers ubetinget fengsel.Voldsepisoden fant sted i 03-tiden en aprilnatt i fjor, på pirattaxienes uoffisielle "holdestasjon" i Bergen sentrum, i krysset Neumannsgate — Vestre Torggate.

Til Åsane for 200 kroner? En mann fra Sotra hadde hatt seg en fuktig bytur da han gikk bort til en av de parkerte bilene vis-à-vis Bergens Tidende-bygget.

Han satte seg inn i bilen og bad om å bli kjørt til Åsane for 200 kroner, men inne i bilen oppstod en krangel om betalingen, og kunden og piratsjåføren begynte å slåss.

Begge kom seg ut av bilen og fortsatte slåsskampen. Piraten dyttet Sotra-mannen slik at han falt, slo hodet mot den brosteinsbelagte gaten og ble liggende.

Mens skrekkslagne vitner stod og så på, sparket piraten offeret sitt i hodet og overkroppen, minst to ganger.

Bevisstløs i gangfeltet Da politiet kom til stedet, var Sotra-mannen bevisstløs i et fotgjengerfelt. Han ble straks sendt til legevakten i ambulanse, og det skulle vise seg at han hadde pådratt seg en hjernerystelse, flere kutt i leppene, blått øye og skader på en fortann.

Bergen byrett fant ingen formildende omstendigheter rundt volden, og dømte den 37 år gamle voldsmannen i tråd med tiltalen. Mannen, som er bosatt på Laksevåg, er tidligere straffet for vold, tyverier og narko, og dommen tar også hensyn til en tidligere betinget dom.