Se video over!

Videoen av pingvinen Hvit som er redd for å stupe, sprer seg som ild i tørt gress. Det skjer fem år etter at en svensk turist filmet pingvinens hjelpeløse forsøk på å stupe i 2009.

Siden 7. august har videoen blitt delt over 25.000 ganger via en Facebook-konto i Singapore. På YouTube nærmer den engstelige pingvinen seg 500.000 visninger.

— Ikke feig

Dyrepasser Natalie Stenfeldt husker godt Hvit sitt stupeforsøk.

— Videoen er nok litt misvisende. Det var flere pingviner som hadde problemer med høyden fra brettet og ned til vannet den dagen, sier Stenfeldt.

IKKE FEIG: Dyrepasser Natalie Stenfeldt og administrerende direktør Kees Ekeli mener «Hvit» ikke er feig: - Videoen er nok litt misvisende. Det var flere pingviner som hadde problemer med høyden fra brettet og ned til vannet den dagen, sier Stenfeldt.
OVE SJØSTRØM

Dyrepasseren forteller at det trolig var ekstra lite vann og stor høyde ned til vannet på grunn av rengjøring av pingvinbassenget.

— Men videoen er jo morsom, sier hun.

- Kan slå Rocky

Hvit er i dag pensjonist, og nærmer seg rekordalder for pingviner med sine 28 år.

— Han er gammel, men frisk. Han har en god mulighet til å slå Rocky som ble over 29 år gammel, sier Kees Ekeli, administrerende direktør ved Akvariet.

Pingvinen Rockydødei 2003, 29 år og fire måneder gammel. Han er fremdeles godkjent av Guinness rekordbok som verdens lengstlevendepingvini fangenskap.

- Er Hvit mett av dage?

— Vel. Han mistet kjæresten sin for et par år siden. Det setter sine spor. Han får god pleie, mat og medisiner. Som beboer på et hvilehjem som Akvariet, har han gode muligheter til å bli enda eldre, sier Ekeli.

IKKE METT AV DAGE: - Han mistet kjæresten sin for et par år siden. Det setter sine spor. Han får god pleie, mat og medisiner. Som beboer på et hvilehjem som Akvariet, har han gode muligheter til å bli enda eldre, sier Kees Ekeli, administrerende direktør ved Akvariet i Bergen.
OVE SJØSTRØM